Is dit een kookboek? – recensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Huh, dit is toch een kookboekrecensie? Jazeker, dit is gewoon de titel van het boek! Ik kreeg het toegestuurd door de uitgever en ik neem je even mee.

Dat de titel deze vraag is, past natuurlijk wel bij Heston Blumenthal. En het is ook zeker niet alleen een kookboek, het zijn ook filosofische mijmeringen, prachtige tekeningen en quantummechanica. Maar aangezien Is dit een kookboek? ook veel recepten bevat, vind ík het een kookboek.

Een kookboek of niet?

Het boek is prachtig, maar zoals je al kon lezen is het ook heel conceptueel en dat is gewoon niet zo mijn ding. Dat gezegd hebbend…. Het eerste recept dat ik maakte was de chicken tikka kebab, en HOLY SHIT, wat is die GOED! Echt waanzinnig lekker. Ik legde de kebabs onder de grill op een rooster, en echt, amazeballs. De smaken, de textuur, alles.

Chiccken tikka Heston Blumenthal

Ik moet erbij zeggen dat dit één van de minder bewerkelijke recepten uit dit boek was. Ik weet vrij zeker dat ik niet eerst tomatenconfituur ga maken voor ik ratatouille maak, en het hoofdstuk insecten eten is ook echt (nog) niet aan mij besteed. Dat conceptuele hoort natuurlijk gewoon bij Heston Blumenthal, dus dat is prima, maar het zou zonde zijn als je je daardoor laat afschrikken.

Naast steengoede recepten is het boek ook gevuld met prachtige illustraties van Dave McKean. Sterker nog: er staan geen foto’s in. Gelukkig zijn de illustraties pure kunst, dus ook visueel is dit boek een aanrader.

Conclusie Is dit een kookboek? Heston Blumenthal

Als je van hele conceptuele kookboeken (of kunst) houdt, is dit zéker je boek. Ben je daar minder fan van, maar wil je wel recepten die perfect kloppen en fantastisch smaken, sla dan de conceptuele stukken lekker over en focus op de gerechten, want die zijn fantastisch.

Is dit een kookboek? kost €32,99 en is te koop bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik kreeg Is dit een kookboek? cadeau van de uitgeverij. Ik ben niet betaald om over het boek te schrijven. Als je het boek koopt via mijn linkjes naar bol.com, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt