Gegrilde nectarines

Gegrilde nectarines

Deze overheerlijke, supermakkelijke gevulde gegrilde nectarines zijn ook nog eens heel snel klaar: ze staan in slechts 10 minuten op tafel!

Deze gegrilde nectarines waren een beetje een toevalstreffer: ik had zin in een toetje, maar geen zin om naar de supermarkt te gaan. Met dit resultaat was ik echter zo blij dat ik het de volgende dag meteen weer maakte, dus deel ik het recept graag met je!

Gegrilde nectarines

Supersnel dessert

Dit toetje staat binnen no time op tafel. Hoewel het gegrilde nectarines zijn, heb je er geen barbecue voor nodig, maar alleen je ovengrill. De topping van een piepklein beetje boter, amandelmeel, honing en tijm caramelliseert onder de grill tot een krokant laagje. Dit in combinatie met de warme, zoete nectarine is een echte traktatie!

Overigens: geen fitgirlperikelen toepassen bij de topping van de gegrilde nectarines hoor! Boter en honing zijn absoluut nodig. Mocht je niet tegen melk kunnen, dan kun je overwegen dit dessert met extra vierge olijfolie te maken, of bijvoorbeeld amandelolie. Dan heb je wel een volle smaak, maar natuurlijk smaken de gegrilde nectarines dan iets anders.

Gegrilde nectarines

Ander fruit grillen

Ook geen zin om naar de supermarkt te gaan? In plaats van nectarines kun je natuurlijk ook perziken of bijvoorbeeld pruimen grillen op deze manier. Minstens net zo lekker.

Zo maak je gegrilde nectarines voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 2 goed rijpe nectarines
  • 10 gr roomboter
  • 2 tl amandelmeel
  • 1 tl honing
  • 1 kleine takjes tijm of 1 groot takje uit de supermarkt

Zo maak je het

Gegrilde nectarines maken

Snijd de nectarines doormidden, haal de pit eruit en leg ze op de bolle kant in een ovenschaal. Doe in het holletje van elk helft een klontje boter. Strooi het amandelmeel gelijkmatig over de helften. Verdeel de honing daar weer over.Ris de tijmblaadjes van de takjes en bestrooi de nectarines ermee.

Nectarines grillen

Verwarm de ovengrill, schuif de ovenschaal er zo dicht mogelijk onder en grill de nectarines gedurende 7-8 minuten, tot er donkerbruine spikkels verschijnen. Wacht héél even met eten, ze zijn nu gloeiend heet, maar eet ze zeker warm op. Een bolletje vanilleijs ernaast is ook een aanrader!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt