Gegrilde nectarines

Gegrilde nectarines

Deze gegrilde nectarines waren een beetje een toevalstreffer: ik had zin in een toetje, maar geen zin om naar de supermarkt te gaan. Met dit resultaat was ik echter zo blij dat ik het de volgende dag meteen weer maakte, dus deel ik het recept graag met jullie!

Supersnel dessert

Dit toetje staat binnen no time op tafel. Hoewel het gegrilde nectarines zijn, heb je er geen barbecue voor nodig, maar alleen je ovengrill. De topping van een piepklein beetje boter, amandelmeel, honing en tijm caramelliseert onder de grill tot een krokant laagje. Dit in combinatie met de warme, zoete nectarine is een echte traktatie!

Overigens: geen fitgirlperikelen toepassen bij de topping van de gegrilde nectarines hoor! Boter en honing zijn absoluut nodig. Mocht je niet tegen melk kunnen, dan kun je overwegen dit dessert met extra vierge olijfolie te maken, of bijvoorbeeld amandelolie. Dan heb je wel een volle smaak, maar natuurlijk smaken de gegrilde nectarines dan iets anders.

Gegrilde nectarines

Ander fruit grillen

Ook geen zin om naar de supermarkt te gaan? In plaats van nectarines kun je natuurlijk ook perziken of bijvoorbeeld pruimen grillen op deze manier. Minstens net zo lekker.

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor gegrilde nectarines voor 2 personen:

  • 2 goed rijpe nectarines
  • 10 gr roomboter
  • 2 tl amandelmeel
  • 1 tl honing
  • 1 kleine takjes tijm of 1 groot takje uit de supermarkt

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Gegrilde nectarines maken

Snijd de nectarines doormidden, haal de pit eruit en leg ze op de bolle kant in een ovenschaal. Doe in het holletje van elk helft een klontje boter. Strooi het amandelmeel gelijkmatig over de helften. Verdeel de honing daar weer over.Ris de tijmblaadjes van de takjes en bestrooi de nectarines ermee.

Gegrilde nectarines

Nectarines grillen

Verwarm de ovengrill, schuif de ovenschaal er zo dicht mogelijk onder en grill de nectarines gedurende 7-8 minuten, tot er donkerbruine spikkels verschijnen. Wacht héél even met eten, ze zijn nu gloeiend heet, maar eet ze zeker warm op. Een bolletje vanilleijs ernaast is ook een aanrader!

Gegrilde nectarines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.