Achter de schermen: foodfotograaf voor Yummy Mummy

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Graag neem ik je mee achter de schermen van mijn werk als foodfotograaf. Want hoe gaat dat nou, een shoot voor een klant? Dit keer laat ik je zien hoe ik voor Yummy Mummy aan de slag ben gegaan.

Foodfotograaf in Leiden

Adeline zocht een foodfotograaf in de buurt van Leiden. Ze liep er tegenaan dat ze niet voldoende beeldmateriaal had om haar social media te (blijven) vullen zonder telkens dezelfde foto’s opnieuw in te zetten. Daarom wilde ze haar beeldbank vullen met nieuwe beelden. Op die manier heeft zodat ze altijd genoeg materiaal voor haar socials.

Voorbereiding foodfotografie

Na een korte telefonische kennismaking besloten we samen koffie te gaan drinken om elkaar beter te leren kennen en haar wensen in kaart te brengen.

Dat bleek een heel goed idee: we hadden alle tijd om mijn hele checklist als vanzelf door te nemen, zodat ik na ons gesprek alle informatie had om een voorstel voor haar te maken. Toen dit akkoord was, ben ik aan de slag gegaan om een moodboard voor Yummy Mummy te maken.

Fotoshoot foodfotograaf

Nadat we ook dit hadden besproken, was het go time: tijd om props zoals servetten in te kopen en de shoot te plannen! Een paar dagen van tevoren kreeg ik van Adeline een flinke voorraad van haar milkbars om vast te leggen.

Op de dag zelf stond alles klaar om de set op te bouwen.

Fotoshoot foodfotografie

Vervolgens ben ik stapsgewijs gaan fotograferen. Eerst het doosje, daarna het doosje met inhoud. Vervolgens de ingrediƫnten, dan de milkbars en ten slotte nog wat shots met koffie en een milkbar om een heerlijk verwenmoment te laten zien.

Niet dat “ten slotte” betekent dat het werk van de foodfotograaf daarna klaar is natuurlijk! Die set moet immers ook weer opgeruimd, en de volgende dag was het tijd voor de nabewerking.

/

Selecteren welke foto’s het beste zijn, die bewerken, eventuele onvolkomenheden corrigeren, stopmotions maken en pas daarna alles opleveren.

Review foodfotograaf

Gelukkig mag ik niet alleen haar verhaal, maar ook haar review delen:

“Samenwerken met Emma is super fijn. Ze is professioneel, denkt mee en werkt heel snel. Ik ben blij met mijn nieuwe beelden en ben weer helemaal enthousiast.

De voorbereiding en nabewerking van de foto’s geef ik allebei een 10! Als je een foodfotograaf zoekt, raad ik Emma aan”

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt