Achter de schermen: brandingshoot met Susanne

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Iets heel anders: een brandingshoot! Dat is natuurlijk iets heel anders dan foodfotografie, maar wel ongelooflijk leuk om te doen. Dus toen Susanne Kobus me een tijdje geleden benaderde voor een samenwerking was ik meteen enthousiast.

Susanne ook: “De eerste indruk die ik van jou had en maakte dat ik graag met je wilde praten over een samenwerking: toegankelijk, vrolijk, creatief, actief op de socials en lijkt me iemand die eigen inbreng heeft.”

Ikzelf was enthousiast omdat ik haar geschreven portretten geweldig vind en ik uitbreiding met beeld daarbij een topidee vond. Anderzijds omdat Susanne ook gewoon een heel gezellige vrouw is!

Brandingshoot geschreven portretten

Want ja, Susanne schrijft portretten! Susanne heeft een geweldig talent om te verbinden met de mensen met wie ze spreekt, en zo de parels te vinden in iemands levensverhaal. Van jouw verhaal schrijft ze een mooi portret. Speciaal voor degenen die zeggen ‘Ik heb toch helemaal geen bijzonder verhaal. Ik ben zo gewoon.’ Ze gaat met je in gesprek en haalt je verhaal naar de oppervlakte.

Achter de schermen met Susanne

We trapten onze samenwerking af met een portretinterview en een paar weken later waren de rollen omgedraaid en had ik Susanne voor mijn lens.

Dat was voor Susanne spannend: “Ik ben niet super vertrouwd met op de foto gaan, vooral heeel lang heeel statisch een mooi gezicht ‘doen’ maakt me tot een robot. En welke poses dan… En ik wilde gewoon toffe foto’s!!”

De rode draden die we vooraf hadden besproken waren in gesprek, in de natuur en je podium pakken. Vlak voor de shoot voegde ik daar nog één rode draad aan toe: de onverwachte cadeautjes van het leven. Want dáár gaan de ogen van Susanne van sprankelen, en dat willen we natuurlijk op de foto.

Brandingshoot

Op een prachtige locatie vlakbij Leiden, met ook nog eens geweldig lekker weer gingen we – nadat we het eens waren over het moodboard – aan de slag.

Zoals Susanne het samenvatte: “Emma heeft mega oog voor detail, laat het voelen als een walk in the park en zit vol ideeën. Emma heeft een super super ontspannen sfeer gecreëerd. Met praten, lachen, om me heen bewegen (‘ga jij nou maar gewoon praten’). Het werd relaxed, het werd leuk, ik kwam los. En de foto’s zijn prachtig!

Emma is echt een fotograaf met oog voor detail: ze geniet er zichtbaar van als de kleuren kloppen, haalt een verdord bloemetje uit beeld en schuift storende tafels gewoon aan de kant.

Wat ik ook heel tof vond: ze staat open voor spontane ideeën en schiet dan ook metéén. Kans pakken, dat kan ze. Zo ontstond de foto op de trap. Mijn lievelings.”

Achter de schermen brandingshoot

Ik ben net zo enthousiast! Vol bijzondere details, van blote voeten in het water tot een oeroud horloge, en vol verhalen. Van Susanne schrijft portretten, en ik fotografeer verhalen.

Je snapt: we vullen elkaar perfect aan. De combinatie van een geschreven portret en foto’s is daarmee een dijk van een investering voor je website, en een shoot zoals deze doe ik met héél veel plezier.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt