Knapperige bodem, romige topping, hartige zalm, zoete rode ui en frisse rucola: deze flammkuchen met zalm heeft het allemaal!
Flammkuchen met zalm
Eeeeeeigenlijk ben ik een enorme purist als het op flammkuchen/tarte flambée/vlamkoek aankomt, maar voor deze variant met zalm en rucola maakte ik voor één van mijn klanten een uitzondering.
Daar kreeg ik gelukkig geen spijt van, want hij is echt verrukkelijk. En hoe heerlijk is het dat je het deeg voor flammkuchen tegenwoordig gewoon ook in Nederland kunt kopen?!
Ik ontwikkelde dit recept voor het paasontbijt, dus de foto’s zijn heel gezellig met paaseitjes, maar natuurlijk kun je deze flammkuchen ook als lunch of diner serveren. Hij doet het trouwens ook heel goed als borrelhapje!
Zo maak je 1 flammkuchen met zalm:
- Kooktijd: 25 minuten
- 200 gr rode zalm uit blik
- 1 rol flammkuchendeeg
- 100 gr crème fraîche
- 1 kleine rode ui
- 2 eetlepel kappertjes
- 15 gr rucola
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 215 graden. Rol het deeg van de flammkuchen uit en bestrijk met de crème fraîche.
Snijd de rode ui in ringen. Verdeel de uienringen over de flammkuchenbodem. Verdeel 1 eetlepel van de kappertjes over de bodem.
Bak de flammkuchen in ca. 15 minuten goudbruin. Verdeel de helft van het blikje zalm over de bodem. Strooi de rest van de kappertjes over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen ten slotte met de rucola.
Laat hier weten wat je er van vindt