Het lekkerste fruit is zomerfruit, en het makkelijkste toetje is Eton mess. Vaak gaat daar ook nog coulis of iets dergelijks in, maar daar vind ik vers zomerfruit veel te mooi voor.
Kant-en-klare meringue, romige pistachecrème en dus dat fruit. Ik koos hier voor frambozen, blauwe bessen en aalbessen maar kies vooral wat jij lekker vind. Aardbeien zijn hier ook heerlijk in, net als stukjes perzik. Zó lekker! En extreem makkelijk dus. Kijk maar:
Eton mess met pistachecrème
Voor de romige crème heb je trouwens pistachecrème nodig, ook bekend onder de Italiaanse naam crema al pistacchio (let op, het moet al zijn, creme di pistacchio is hartig). Ik koop die gewoon bij Dille & Kamille (no spon), maar online is het ook goed te vinden!
Zo maak je Eton mess met zomerfruit voor 2 personen:
- Kooktijd: 15 minuten
- 40 gr pistachecrème
- 100 gr mascarpone
- 50 gr Griekse yoghurt
- 20 ml citroensap
- 25 gr meringue
- zomerfruit naar keuze
Zo maak je het
Begin met de pistachecrème. Klop daarvoor de pistachecrème los met de mascarpone, de yoghurt en het sap.
Verkruimel de helft van de meringue boven de glazen. Verdeel de helft van de pistachecrème over de glazen. Schik de helft van het fruit op de crème.
Verdeel daarover de rest van de meringue kruimels. Schep er de rest van de crème bovenop. Garneer mooi met de rest van het fruit.
Laat hier weten wat je er van vindt