De 10 leukste cadeaus voor december

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zo langzaamaan wordt het weer tijd voor de populairste lijstjes op mijn site: cadeautips voor december! Ik heb om te beginnen de 10 leukste cadeaus in het algemeen voor je op een rij gezet. De leukste wijnboeken en kookboeken volgen nog.

Kleine disclaimer: dit zijn de 10 cadeaus die ik, een vrouw van 38 met een man, 2 kinderen en een eigen bedrijf, het leukste vind. Geen bindend advies dus 😉

10 leukste cadeaus voor december

De 10 leukste cadeaus volgens Emma

  • Lippenstift
  • Nagellak
  • Handschoenen
  • Lego puzzel
  • Planner
  • Beddengoed
  • Femina
  • The Last Devil To Die
  • Found In A Bookshop
  • E-reader

De leukste cadeaus onder €25

De enige lippenstift die écht iedereen staat: Clinique Black Honey. Ik kreeg hem begin dit jaar getipt door Nira van Dijk, en het is écht zo dat deze kleur bij iedereen perfect past. Hij plakt bovendien niet, en is lekker verzorgend. Hij blijft dan weer niet megalang zitten. Ik vind dat niet erg, want het is echt net labello, maar wees dus gewaarschuwd.

Expressie nagellak: de enige nagellak die ik ken die écht in de beloofde en felbegeerde 1 minuut droog is. Hij blijft bovendien dagenlang mooi zitten. Mijn favoriete kleuren zijn Crave the chaos, Send a message en Second hand, first love.

10 leukste cadeaus voor december

Handschoenen: ik zwoer altijd bij leren handschoenen, maar nadat ik vorig jaar één van mijn mooiste verloor en nieuwe onbetaalbaar bleken, ben ik over op softshell. Mét touchscreenfunctie! De fijnste vind ik deze van Decathlon. Je klikt ze bovendien aan elkaar, zodat je nooit meer één handschoen verliest. Ik heb er bovendien merinowollen onderhandschoenen bij, want ik heb zowat altijd koude handen. Die zijn trouwens ook heerlijk als je een keer binnen verkleumde handen hebt.

Een bekende wijsheid uit Ik ken iemand die luidt: we worden allemaal onze moeder. Dit indachtig houd ik tegenwoordig van legpuzzels. Graag wel lekker moeilijk, dus ik ben dol op Lego puzzels. De rainbow bricks is geweldig frustrerend, de ice cream dreams is razend moeilijk

Ik gebruik al jaren tot grote tevredenheid mijn ongedateerde Structuurjunkie planner. Niet te streberig voor mijn doen – ik houd er niet van om mijn doelen, glazen water en workouts óók nog eens terug te zien in mijn agenda. Wél zo lekker veel ruimte, en door het ontbreken van data heerlijke flexibel.

Op mijn eigen lijstje: Linda x HEMA Goed In Bed beddengoed. Deze week is onze nieuwe bed bezorgd, en daar mag natuurlijk nieuw beddengoed op. Toen ik een paar weken geleden op het HEMA hoofdkantoor was, zag ik deze serie in het echt, en het is echt onwijs mooi: prachtige kleuren en hele fijne stof!

De leukste boeken om cadeau te doen

Een kleine noot vooraf: ik lees Engelse boeken altijd in het Engels. Als er een vertaling is, zet ik de link erbij!

Femina: een fantastisch boek over belangrijke vrouwen die de gewist zijn uit de wereldgeschiedenis. Enorm leerzaam, en extra leuk voor fans van de podcast You’re Dead To Me, want Janina Ramirez. Ook in het Nederlands.

The Last Devil to Die: het wederom heerlijke vierde deel van de serie van Richard Osman. Denk aan een kruising tussen Robert Bryndza, Hendrik Groen en Robert Galbraith, dan heb je een beeld.

Alles in volgorde lezen is aan te raden, dus als je de rest nog niet kent, begin dan gewoon bij de Thursday Murder Club, gevolgd door The Man Who Died Twice en The Bullet That Missed. Ook in het Nederlands verkrijgbaar uiteraard!

Found in a bookshop. Leest lekker weg. Begin van de pandemie, dus af en toe nog best confronterend of heftig, maar wel fijn. Bovendien gaat het over lezen en lezers, en zit er een enorme lijst boekentips in het boek.

E-reader: wil je al dat lezen een beetje betaalbaar, overweeg dan zeker de aanschaf van een e-reader. Het is 1x een flink bedrag, maar daarna kosten veel boeken maar een schijntje, of vind je ze in abonnementsvorm. Bovendien heeft een e-reader wat mij betreft vele voordelen: lezen in bed zonder dat je partner er wakker van wordt door het ingebouwde lampje, nooit meer slepen met een koffer vol boeken als je op vakantie gaat én lezen op je telefoon als je ergens aan het wachten bent bijvoorbeeld, omdat de e-reader en telefoon syncen met de database.

De grootste platforms zijn Kindle en Kobo. Ik ben al jaren erg blij met mijn Kobo Clara. Ik had eerst een Kobo Glo HD, maar die is ooit per ongeluk in de wasmachine beland. Besef wel: als je eenmaal voor een bepaald platform hebt gekozen, zit je daar (voor altijd) aan vast, want de bestandsformaten zijn niet uitwisselbaar.

P.S. Al deze 10 leukste cadeaus heb ik zelf gekocht. Het beddengoed staat op mijn eigen verlanglijstje. Ik ben niet betaald om over de spullen te schrijven. De links naar bol.com zijn affiliate links. Als via die links iets koopt, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt