Croissant met ei en za'atar

Croissant met ei en za’atar

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Stel, je hebt een oudbakken croissant. Daar kan je van alles mee doen, maar geloof me als ik zeg dat rucola en een knapperig eitje met za’atar erop leggen één van de beste manieren is om hem te eten. En dat zeg ik niet gauw, want ik ben een enorme purist als het op croissants aankomt.

Croissant met ei en za'atar

Croissants over?

Ik weet dat er mensen zijn die nooit croissants over hebben, maar wanneer je net als ik altijd te veel inkoopt (of kinderen hebt die niet alles opeten), heb je nog wel eens geluk. Dus of je nu restjes overhebt van je paasontbijt, expres te veel hebt gekocht of toevallig met een croissant in je maag zit: dit recept is de lekkerste manier om een oudbakken croissant te pimpen!

Croissant met ei en za'atar

Ik bedoel, knapperige randjes, een lopende dooier, een lichtzoete croissant, iets bitter rucola en de kruidigheid van de za’atar: dit is echt een perfecte combinatie.

Heerlijk als lunch, maar zeker ook als ontbijt, dus lekker breed inzetbaar. Trouwens, met een salade ernaast is een croissant met een za’atar-eitje ook een heerlijk diner voor 1. Mijn za’atar koopt ik trouwens meestal heel lui gewoon bij de supermarkt.

Zo maak je croissant met ei en za’atar voor 2 personen:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 2 roomboter croissants
  • 2 handjes rucola (of andere sla)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl za’atar
  • 2 eieren
  • zoutvlokken naar smaak

Zo maak je het

Snijd de croissants open en doe in elke een pluk rucola.⁠

Giet de olijfolie en de za’atar in een koude pan en zet deze op middelhoog vuur. Door het opwarmen trekt de smaak van de za’atar lekker in de olie.⁠

Laat de olie 1 minuut bruisen met de za’atar en breek dan de eieren boven de pan. Probeer de ieren gescheiden te houden en schep tijdens het bakken regelmatig olie over de randen van de eitjes, dan worden die extra knapperig.⁠

Laat op elke croissant een ei glijden, bestrooi met wat zoutvlokken, klap dicht en val aan!⁠⁠

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt