De naam van deze coleslaw met avocadomayo zegt het eigenlijk al: coleslaw zonder gewone mayonaise. En op deze manier vind ik coleslaw echt veel lekkerder dan met een zware mayonaisesaus. De avocadomayo is namelijk heerlijk licht van smaak. Het gekke is wel dat de smaak van de avocadomayo die van mayonaise heel dicht benadert, maar dan zonder het zware en vettige ervan. Bovendien is de saus groen!
Coleslaw maken
Op deze manier bedek je je kool met een dun laagje groene, smaakvolle saus. Heerlijk bij de barbecue, maar natuurlijk ook zonder fikkie stoken. Geroosterd vlees, frietjes en coleslaw vind ik echt een topcombi. Wil je graag gezondere saus bij je frietjes, maak dan een dubbele portie avocadosaus en serveer die erbij.
Coleslaw van spitskool
Ik maak mijn coleslaw altijd graag met spitskool, vanwege de frisse smaak en de zachte textuur. Gebruik je een andere koolsoort, dan is het goed om deze een paar uur te laten staan. Op die manier worden de harde nerven van de kool wat zachter gemaakt door het zuur in de avocadomayo.
De makkelijkste manier om de saus te maken is met de staafmixer. Ik gebruikte het hakbakje, maar met het ding zelf werkt het ook. Op die manier wordt de avocadomayo perfect glad. Een blender werkt natuurlijk ook.
Zo maak je coleslaw met avocadosaus voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 kleine (spits)kool
- ½ avocado
- 1 el yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- mespunt harissa
Zo maak je het
Coleslaw met avocadomayo maken
Doe de ingrediënten in de staafmixer of blender en pureer tot een gladde saus. Als het mengsel heel dik is, kun je wat water toevoegen. Proef, en breng op smaak met zout. Mix nog eens goed.
Snijd de (spits)kool in dunne reepjes en doe die in een saladeschaal. Giet de avocadomayo over de kool en meng goed. Zet de coleslaw als je daar tijd voor hebt even een half uurtje koud weg, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Laat hier weten wat je er van vindt