Braadworstjes in tomatensaus

Braadworstjes in tomatensaus

Braadworstjes in tomatensaus. Van Koop een Koe natuurlijk!

Een supersimpel recept om eenvoudige braadworstjes nóg lekkerder te maken, is ze in garen in tomatensaus met venkelzaad. Wij aten deze braadworstjes in tomatensaus met in de oven geroosterde spruitjes, een prima combi!

Braadworstjes in tomatensaus

Met wat gestampte aardappel maak je van vrijwel iedere groente een lekkere stamppot, en daar passen deze worstjes prima bij.

Braadworstjes in tomatensaus

Ik gebruik hiervoor worstjes van Grutto of Crisp, want die zijn zo diervriendelijk mogelijk en ontzettend lekker. Andere worstjes gebruiken kan natuurlijk ook, maar kies in ieder geval voor worstjes zonder (te veel) kruiden en andere smaakmakers en, uiteraard, zo diervriendelijk mogelijk.

Braadworstjes in tomatensaus

Zo maak je braadworstjes in tomatensaus voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 braadworstjes NIET INPRIKKEN!
  • 100 ml witte wijn of 95 ml water+1 tl wittewijnazijn
  • 1 tl venkelzaad

Zo maak je het

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de worstjes 5 minuten rondom bruin.

Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en de wijn toe, draai het vuur laag en laat de saus met de worstjes erin 10 minuten op laag vuur pruttelen. Prik dan de worstjes rondom in, zodat het vet eruit loopt. Haal de worstjes uit de pan en roer het vet goed door de saus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt