En dan nu weer even een eenvoudig recept! Eigenlijk is dit nauwelijks een recept te noemen, maar lekker is het wel. Wij aten deze braadworstjes in tomatensaus met in de oven gebakken wortelgroenten, een prima combi! Maar wie weet wat voor kerstige groenten je nog over hebt, daar kun je vast iets smakelijks van maken. Met wat gestampte aardappel maak je van vrijwel iedere groente een lekkere stamppot, en daar passen deze worstjes prima bij.
Braadworstjes in tomatensaus
Ik gebruik hiervoor altijd worstjes van Koop een Koe, want die zijn diervriendelijk en ontzettend lekker. Andere worstjes gebruiken kan natuurlijk ook, maar kies in ieder geval voor worstjes zonder (te veel) kruiden en andere smaakmakers en, uiteraard, zo diervriendelijk mogelijk. Als je geen boter gebruikt, is dit recept bovendien geheel melkvrij en lactosevrij.
Zo maak je braadworstjes in tomatensaus voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 3 el tomatenpuree
- 2 braadworstjes (van Koop een Koe), NIET INPRIKKEN!
- 100 ml witte wijn
- 1 tl venkelzaad
Zo maak je het
Verhit boter of olie (naar keuze) in een koekenpan. Bak daarin de worstjes rondom bruin aan. Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en de wijn toe, draai het vuur laag en laat de saus met de worstjes erin 10 minuten op laag vuur pruttelen. Prik dan de worstjes rondom in, zodat het vet eruit loopt. Haal de worstjes uit de pan en roer het vet goed door de saus.
En vergeet je groenten niet!
Laat hier weten wat je er van vindt