Een supersimpel recept om eenvoudige braadworstjes nóg lekkerder te maken, is ze in garen in tomatensaus met venkelzaad. Wij aten deze braadworstjes in tomatensaus met in de oven geroosterde spruitjes, een prima combi!
Met wat gestampte aardappel maak je van vrijwel iedere groente een lekkere stamppot, en daar passen deze worstjes prima bij.
Braadworstjes in tomatensaus
Ik gebruik hiervoor worstjes van Grutto of Crisp, want die zijn zo diervriendelijk mogelijk en ontzettend lekker. Andere worstjes gebruiken kan natuurlijk ook, maar kies in ieder geval voor worstjes zonder (te veel) kruiden en andere smaakmakers en, uiteraard, zo diervriendelijk mogelijk.
Zo maak je braadworstjes in tomatensaus voor 2 personen:
- Kooktijd: 20 minuten
- 3 el tomatenpuree
- 2 braadworstjes NIET INPRIKKEN!
- 100 ml witte wijn of 95 ml water+1 tl wittewijnazijn
- 1 tl venkelzaad
Zo maak je het
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de worstjes 5 minuten rondom bruin.
Voeg dan de tomatenpuree, venkelzaad en de wijn toe, draai het vuur laag en laat de saus met de worstjes erin 10 minuten op laag vuur pruttelen. Prik dan de worstjes rondom in, zodat het vet eruit loopt. Haal de worstjes uit de pan en roer het vet goed door de saus.
Laat hier weten wat je er van vindt