Weekend Nijmegen – babymoon

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een paar weken geleden gingen mr. Em en ik lekker met zijn tweetjes een weekendje weg. Enerzijds om te vieren dat we 15 jaar samen waren, anderzijds als babymoon! We begonnen voor dit tripje met woeste plannen (New York, Berlijn, Londen), maar gelukkig hadden we nog niets geboekt, want voor die tijd kreeg ik al last van extreme vermoeidheid. Dus werd het een heerlijk tripje naar Nijmegen!

Babymoon Nijmegen

Waarom een tripje naar Nijmegen?

Heel simpel: we wilden graag naar een hotel met spa, waar ik ook een zwangerschapsmassage zou kunnen krijgen. Er zijn gek genoeg maar héél weinig hotels die met die combinatie adverteren, en zo kwamen we bij Sanadome uit.

Nu hadden we geen zin om het hele weekend in de spa en het hotel te hangen, en dus maakten we er een combinatie van spa en stad van.

Romantisch tripje Nijmegen

Op zaterdag brachten we H naar mijn ouders en reden naar Nijmegen. We hadden een hele waslijst met tips van vrienden en collega’s over waar te eten, en we begonnen meteen goed!

Verse thee in Nijmegen

Ik was blij verrast door het enorme aanbod aan verse thee in Nijmegen. Munt met lavendel, gember met limoenblad en limoen, gember met kurkuma, kaneel en sinaasappel of zelfs, zoals bij Cali, zelf samenstellen uit een lijstje ingrediënten: veel meer dat ik gewend was. Zelfs mr. Em, die normaal liever koffie bestelt, ging hier over op verse thee!

Lunchen bij Bairro Alto

Onze lunch was bij Bairro Alto aan de Kannenmarkt. Ze staan bekend om hun tosti’s, dus die namen we. Dat viel nog niet mee, want we zagen links en rechts ook allerlei heerlijk uitziende salades en broodjes voorbij komen. De tosti groente was heerlijk, en die met chorizo ook. Ook de cheesecake, brownie en de proefstukjes bananenbrood en blondie waren allemaal verrukkelijk.

Donuts van De Wit Wasserij

Na de lunch gingen we naar De Wit Wasserij, want ik had al weken trek in donuts, en die hebben ze daar. Ook dat bleek een schot in de roos, toen we ze wat later proefden: heerlijk.

Zwangerschapsmassage bij Sanadome

Na de lunch vertrokken we naar het hotel, waar we meteen door konden nar onze massages. We hadden voor ons beiden een massage geboekt, en gelukkig waren die tegelijk gepland. Terwijl ik heerlijk ontspande bij een mama-massage, werd mr. Em helemaal chill van de relaxmassage.

Daarna doken we even de thermen in, maar daar was het nogal druk. We waren dan ook blij dat het al snel tijd was voor onze duofacial. Supergezellig! Duomassages kenden we wel, maar een tegelijk een facial krijgen was voor ons nieuw.

Vloeibaar van ontspanning gingen we daarna naar onze kamer, waar ik even lekker kon slapen voor we de stad weer in gingen.

Borrelen en eten bij Cali

Na een hele middag massages, facials en ontspannen, hadden we geen zin in uitgebreid eten. Dat was maar goed ook, want De Meesterproef, die we van alle kanten aangeraden hadden gekregen, was gesloten voor een bruiloft, en daar kan je heerlijk uitgebreid eten.

We kozen daarom voor Cali: een soort hippe kruising tussen studentenkroeg, spelletjescafé en tapasbar, waar het eten volgens de aanbevelingen ook weer waanzinnig zou zijn.

Dat bleek te kloppen! En niet alleen het eten: ook de mocktail was fantastisch. Niet zo akelig zoet!

Babymoon Nijmegen

Vegetarisch eten bij Cali in Nijmegen

We begonnen met de vega nacho’s, en dat waren meteen de beste die we ooit in Nederland hebben geproefd. Op aanraden van een collega van mr. Em probeerden we daarna de huisgemaakt bieterballen, en die vonden we oprecht lekkerder dan gewone bitterballen.

Daarna volgden een chilidog en een veggie burger. Die laatste was een ontdekking: gemaakt van bloemkool en feta, maar dan met de textuur van een vleeshamburger. Bizar, en ook weer verrukkelijk. Net als de chilidog trouwens. Helaas alles bij super slecht licht, dus jullie zullen zelf moeten gaan kijken hoe lekker het er allemaal uitziet!

Daarna zaten we barstensvol, dus een toetje kwam er niet meer van. Mr. Em had ondertussen de hele avond allerlei leuke bieren van lokale brouwerijen geproefd, dus ik reed ons lekker (en op tijd…) terug naar het hotel.

Ontbijten in Sanadome

Het ontbijt de volgende ochtend bleek fantastisch: de lekkerste hotelcroissants die ik ooit in Nederland geproefd heb, lokale zuivel en brood, allerlei soorten granola en vers fruit, warme wafels en pancakes, het hield maar niet op!

Daarna doken we weer de thermen in, waar het lekker rustig was en we álle bubbelbaden hebben uitgeprobeerd. Na nog wat zwemmen, waren we er wel weer klaar mee, en besloten we weer naar de stad te gaan voor nog nog een laatste maaltijd voor vertrek.

Lunchen bij DownTown

Ook die lunch was weer heerlijk! We streken neer bij DownTown, de buren van Bairro Alto.

Een broodje ribroast voor mr. Em en een heerlijke avocadotoast met feta, bacon en gepocheerd ei voor mij. Als toetje (je hebt iets te vieren of niet!) namen we geroosterd bananenbrood met yoghurt en vers fruit. Allemaal weer zó lekker.

Na de lunch konden we naar huis róllen, dus dat deden we ook. Ik sliep lekker in de auto terug, en met onze lieve H gingen we weer naar huis. Helemaal relaxt en uitgerust.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt