Asperges met knoflookyoghurt en beurre noisette

Asperges met knoflookyoghurt en beurre noisette

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De lekkerste asperges die je gaat eten dit jaar⁠! Bold statement? Zeker. Maar is wel zo.⁠ Asperges met knoflookyoghurt is al vrij geniaal, maar de beurre noisette en knapperige amandelen tillen dit gerecht naar een heel nieuw niveau.

Romige, pittige knoflookyoghurt, licht zoete, vettige boter, knapperige amandelen werken samen om de smaak van de asperges naar nog grotere hoogte te stuwen.

Ik maakte deze asperges met knoflookyogurt en beurre noisette vorig jaar voor de verjaardag van mijn mama. Dit gerecht was de hit van de avond: romig, notig en intens.⁠

Asperges met knoflookyoghurt

Je hebt voor dit recept gepofte knoflook nodig. Die moet een uur in de oven, maar dat komt goed uit, want asperges garen gaat óók het beste in een uur in de oven. Bovendien kun je gepofte knoflook zo ongeveer eeuwig bewaren in de koelkast, dus gooi er vooral een paar bollen tegelijk in.

Asperges met knoflookyoghurt en beurre noisette

Zo maak je asperges met knoflookyoghurt en beurre noisette voor 2 personen:

  • Wachttijd: 1 uur
  • Kooktijd: 20 minuten
  • 12 dikke asperges
  • 2 tenen gepofte knoflook
  • 1/2 teen verse knoflook, geraspt⁠
  • 100 gr Griekse yoghurt⁠
  • 50 gr roomboter⁠
  • amandelschaafsel⁠

Zo maak je het

Gaar eerst de asperges en de knoflook. Schil hiervoor je asperges en verwarm de oven voor op 200 graden.

Asperges garen in de oven

Pak de asperges stevig in in aluminiumfolie met daarin 2 el witte wijn of water en een flinke snuf zout. Pak ook de knoflook in in folie en leg alles bij elkaar op een bakplaat.

Check na 50 minuten of de asperges zacht zijn. Dunne asperges zullen dat dan al wel zijn, dikke hebben 5-10 minuten extra nodig.

Asperges met knoflookyoghurt

Rasp ondertussen de verse knoflook en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is.

Hak 2 tenen gepofte knoflook tot pulp. Meng de yoghurt met de twee soorten knoflook. Proef en maak op smaak met zout en evt. citroensap.⁠

Smelt ten slotte de boter in een steelpannetje tot de vaste bestanddelen mooi bruin zijn en de boter naar hazelnoten zijn. Schenk de boter onmiddellijk in een kommetje.⁠

Smeer wat yoghurt op elk bord en leg de asperges erop. Schenk er beurre noisette naar smaak overheen en bestrooi met amandelschaafsel.⁠

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt