Pizza kerstbomen

Pizza kerstbomen

Kerst 2024Kerst 2024

Elke ouder van kinderen op de basisschool zal het gevoel kennen: wát maken we dit jaar voor het kerstdiner op school. Deze pizza kerstbomen zijn het antwoord op die vraag.

Pizza kerstbomen

Hapjes voor het schoolkerstdiner

Het moet immers niet te ingewikkeld zijn, niet op het laatste moment afgemaakt moeten worden, aanspreken voor zoveel mogelijk kinderen en oh ja, liefst ook nog een beetje kerstig zijn.

Enter: pizza kerstbomen. Of zoals ik ze vorig jaar aan mijn zoon verkocht: kerstboomspiesjes. Hoe je ze ook noemt: een combinatie van knapperig deeg, tomatensaus en kaas lust echt zo ongeveer een hele kleuterklas. Voeg nog wat glitter toe, en je hebt goud in handen voor het schoolkerstdiner!

Kerstboomspiesjes met glitter voor school

Ik gebruik hiervoor een basic pizzasaus. Mijn favoriete kant-en-klare is deze van Mutti. Eetbare glitter is natuurlijk optioneel, maar wel fantastisch leuk. Ik gebruik spray en poeder van Cake Decor.

Zo maak je ca. 10 pizza kerstboompjes:

  • 1 rol rechthoekig bladerdeeg (170 gr)
  • 4 el tomatensaus
  • geraspte mozzarella of andere kaas naar smaak
  • 10 satéprikkers
  • 1 ei
  • optioneel: eetbare glitter

Zo maak je het

Rol het deeg uit en steek of snijd 10 mini sterretjes aan 1 lange kant.

Besmeer dan de rest van het deeg met de tomatensaus en strooi er kaas naar smaak op.

Snijd vanaf de lange kant 10 repen van ca. 1,5 cm breed. Dit zijn dus lange repen!

Zigzag van elke reep een kerstboompje en schuif dit voorzichtig op een prikker.

Steek de prikker er steeds van onderaf in, en zorg dat het puntje 1 cm uitsteekt aan de bovenkant van de kerstboom. Schuif het deeg op de prikker iets uit elkaar, zodat het deeg kan uitzetten tijdens het bakken.

Leg de sterretjes en de boompjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei met 1 el water en bestrijk de sterren en bomen met ei.

Bak de pizzakerstbomen op 200 graden tot ze goudbruin zijn, ca. 15 minuten.

Bestrooi en bespuit voor het serveren royaal met glitter!

Ook rechtop serveren? Prop aluminiumfolie in een potje en prik daar met een extra satéprikker 10 gaten tot de bodem in. Steek de prikkers erin en klaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt