De makkelijkste citroentaart

De makkelijkste citroentaart ooit

Geen custard maken. Geen meringue. Geen gedoe. Dit is met recht de makkelijkste citroentaart ooit. Met knapperig, iets hartig deeg, een zoete en toch heerlijk frisse vulling en natuurlijk de looks!

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik vind citroentaart toch een beetje intimiderend. Slaat nergens op, want als ik crème brûlée taart kan maken, kan ik ook citroentaart maken, maar goed. Toen ik dus niet één maar 2 recepten voor makkelijke citroentaart van Alison Roman tegenkwam, was ik dan ook direct benieuwd.

De makkelijkste citroentaart met veel citroen

Ik combineerde de twee recepten tot één knetterlekkere taart. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is opeten! Let wel even op: de plakjes citroen moeten een tijdje staan met de suiker. Hoe langer, hoe lekkerder!

Oh en Alison doet dat heel Amerikaans in de koelkast, maar daar geloof ik niet zo in, want ten eerste is het heel veel suiker en dat conserveert, en ten tweede een klein beetje fermentatie maakt de taart alleen maar lekkerder.

Je hebt voor dit recept trouwens een taartvorm van ca. 23 cm doorsnede of 20*20 cm nodig.

Zo maak je 1 citroentaart 10-12 punten:

  • Wachttijd: 2 uur
  • Kooktijd: 50 minuten

    Voor de vulling

  • 2 biologische citroenen
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 35 gr bloem
  • 1/4 tl fijn zeezout
  • Voor de taartbodem

  • 165 gr ongezouten boter
  • 225 gr bloem
  • 85 gr poedersuiker
  • 1,5 tl fleur de sel of 1/2 tl fijn zeezout

Zo maak je het

Was de citroenen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verwijder terwijl je snijdt steeds de pitten. Doe de plakjes citroen met de basterdsuiker in een kom en laat ze zo 2 tot 24 uur marineren.

Taartbodem maken

Ga ondertussen verder met de taartbodem. Smelt daarvoor eerst de boter en verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe dan de bloem, de poedersuiker en het zout in een kom en meng grondig door elkaar. Voeg dan de gesmolten boter in een straaltje toe, terwijl je met een spatel roert. Het deeg lijkt een beetje op playdoh als alles goed gemengd is.

Vet de taartvorm grondig in met olie of bakspray en druk het deeg erin.. Zorg dat de randen goed bedekt zijn en druk alles met een lepel zo gelijkmatig mogelijk aan.

Bak de taartbodem in 15-20 tot de randjes goudgeel zijn en het midden er gegaard uitziet.

je kunt de gebakken bodem nu – eenmaal afgekoeld en luchtdicht ingepakt – 2 dagen bewaren.

Citroenvulling maken

Klop na de rusttijd de eieren door het citroenmengel. Zeef de bloem boven de kom en roer die door het mengsel. Schenk/schep de vulling vervolgens in de taartbodem.

Citroentaart bakken

Bak de taart tot hij langs de randen stevig is en in het midden niet meer wiebelt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur voor je hem aansnijdt.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt