Een hele kip bereiden ingewikkeld? Niks hoor, dit is een ontzettend makkelijke gebraden kip. Met sinaasappel en mosterd. Het allerlekkerst met een biologische kip!
Op de één of andere manier vind ik een hele kip braden nogal intimiderend. Maar ja, het is natuurlijk wel heel lekker. Dus toen één van mijn klanten op zoek was naar een recept voor gebraden kip, maakte ik die natuurlijk. En verdomd, dat was ontzettend simpel!
Gebraden kip met sinaasappel en mosterd
Mijn recept voor makkelijke gebraden kip kon ik je dan ook niet onthouden. De sinaasappel is er heerlijk bij: zoet, en een vleugje bitter. Tussen het vlees en de huid smeer je de kip in met boter en mosterd, zodat de huid extra knapperig wordt, en het vlees extra zacht.
Handig om te weten: check even of je een ovenschaal hebt waar je kip inpast met een klein neetje ruimte rondom. Oh en eet je toch liever kipfilet? Probeer dan zeker eens mijn ovenkip met spek!
Zo maak je 1 gebraden kip met sinaasappel en mosterd:
- Wachttijd: 50 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- 3 el grove mosterd
- 60 gr zachte roomboter
- 1/2 tl zout
- 1 biologische kip van ca. 1,5 kilo
- 2 sinaasappels
- 2 takjes rozemarijn
- 4 tenen knoflook
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de mosterd los met de boter en het zout. Maak het vel van de kip op de borst en de dijen voorzichtig los, en smeer de boter onder het vel. Schep de rest van de mosterdboter in de buikholte van de kip.
Makkelijke gebraden kip maken
Snijd de sinaasappels in 6-8 parten en stop 3 parten sinaasappel met de takjes rozemarijn in de buikholte van de kip. Verdeel de overige partjes sinaasappel en de tenen knoflook over de bodem van de ovenschaal en leg de kip erop.
Braad de kip in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Steek om te testen een prikker in het dikste stuk van de dij van de kip. Wanneer het sap helder is, is je makkelijke gebraden kip gaar.
Laat hier weten wat je er van vindt