Kinderfeestje Lego thema

Met een kind dat later “Lego-uitvinder” wil worden, was dit geen onverwacht verzoek: onze zoon wilde graag een Lego-partijtje geven voor zijn vriendjes. Nou is hij tussen Sint en Kerst jarig, dus zijn kinderfeestje doen we eigenlijk altijd pas een tijdje later. In februari was het dus zover: tijd voor zijn Lego kinderfeestje!

Het begon allemaal met de beste vondst voor dit feestje: we huurden een kist vol Lego voor kinderfeestjes van Bricksaholic! Een krat van 50 liter (!) gemengde Lego-onderdelen met een stapel bodemplaten. Hoeveel dat is? Nou, zoveel! Hier spelen onze kinderen er zelf mee, maar het was echt ruim genoeg voor 6 kinderen!

Kinderfeestje Lego thema

Om ze nu de hele middag alleen maar te laten spelen, leek ons te lang, dus we maakten een lijstje van activiteiten.

Lego taart

We begonnen uiteraard met taart. Vorig jaar kozen we voor ouderwets eierkoeken versieren met slagroom, smarties en spikkels, maar voor dit feestje leek een Legotaart ons erg gaaf! De taart kwam van de HEMA: zijn favoriete plaatje geprint op een laagjestaart met framboos, met rondom nog afbeeldingen van Legoblokjes.

Kinderfeestje Lego thema

Schminken Lego kinderfeestje

We hadden de kinderen gevraagd hun favoriete Legopoppetje mee te nemen. Na de taart mochten ze eerst vertellen over hun favoriete poppetje, en daarna schminkte ik de kinderen die dat wilden als hun favo poppetje. Dit was echt een megahit!

Ik heb wel 4 soorten schmink in huis gehaald voor we (eindelijk) de juiste kleur te pakken hadden. Tip: dat is water make-up nummer 203 van Grimas. Daarnaast hadden we een doosje schmink van de HEMA in huis voor andere kleurtjes, zoals bruin voor bakkebaarden, wenkbrauwen etc. Die “stempelde” ik er trouwens op met de sponsjes uit diezelfde doos.

Kinderfeestje Lego thema

Voor de gele schmink had ik deze sponsjes, maar gewone make-up sponsjes doen het natuurlijk ook. Voor zonnebrillen en dergelijke had ik nog wat zwarte oogschaduw gekocht bij de HEMA. Kwasten heb ik niet gekocht, ik gebruikte gewoon een oude oogschaduwkast.

Lego huren kinderfeestje

Vervolgens hebben we de Lego gewoon op 2 grote lakens gekiept, en mochten ze lekker gaan spelen. Dat hebben ze verrassend lang volgehouden. Zeker een half uur werd er bijna stilletjes fanatiek gebouwd en gespeeld.

Daarna twee teams van 3 kinderen gemaakt voor een soort Legomasters.

 • Eerst ging de kookwekker op 5 minuten en bouwde elk team samen een zo hoog mogelijke toren.
 • Daarna ging de kookwekker op een kwartier: welk team bouwt het mooiste huis?
 • Toen was het tijd voor een kleine pauze: old skool kettingen rijgen van Nibbits aan aardbeienveters!
 • Na de pauze was het tijd voor een individuele opdracht: opnieuw de hoogste toren bouwen.
 • Ten slotte mochten ze kiezen of ze alleen of met elkaar autootjes bouwen, die we tegen elkaar lieten racen. Dit was het favoriete onderdeel van alle kinderen.
Partijtje Lego thema

Hoe lang moet partijtje duren voor kind van 6?

We sloten af met een half uurtje Lego City kijken op Netflix met een schaal popcorn. Niet omdat we dat nou zo gepland hadden, maar omdat de 3 uur die het feestje duurde eigenlijk nét te lang was voor ze.

Lesje geleerd: 2,5 uur is ruim genoeg tijd voor kinderen in deze leeftijd.

Aankleding Lego kinderfeestje

De aankleding was makkelijk: bordjes, bekers, servetjes en feesthoedjes via Tuf-Tuf. Slingers hebben ze daar trouwens ook, maar aangezien wij nog een stapel zelf geprinte Legolabels over hadden van de traktatie op zijn verjaardag, hebben we daar zelf een slinger van gemaakt.

Kinderfeestje Lego thema

Lego traktatie

Die traktatie was trouwens ook een aanrader: een Lego City beker met daarin zelfgemaakte popcorn met wat zout en maple syrup, en een Lego potlood, met dus een klein kaartje met naam en plaatje erop. Mijn Canva template vind je hier!

De goodiebags achteraf waren gevuld met een Legopotlood en een Legonotitieblokje van Tuf-Tuf (de tasjes trouwens ook), een zakje berenchips en paaseitjes (je kan er maar zin in hebben met je verjaardag tussen Sint en Kerst). Wil je nog meer uitpakken, dan kun je natuurlijk ook nog een los Legopoppetje of een Legosleutelhanger toevoegen!

Kinderfeestje Lego thema

P.S. De linkjes naar bol.com in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij iets via zo’n linkje koopt, ik een klein percentage commissie krijg, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Lees Interacties

Reacties

 1. Hi,

  Wat leuk om te lezen dat wij in jouw blog geschreven staan! Dit vinden we zeer leuk om te lezen en zijn blij dat mede door onze lego het kinderfeest zo’n succes is geweest. Overigens onze complimenten voor het organiseren van de leuke activiteiten!

  Groeten,

  Wesley van Bricks Aholic.

Laat hier weten wat je er van vindt