Zomerse blauwebessentaartjes

Feestelijke blauwebessentaartjes! Frisse bessen, romige vulling en een buitenkant. Met blauwe bessen uit de diepvries kun je deze taartjes jaarrond maken.

Bakken met blauwe bessen

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze vrolijke blauwebessentaartjes zijn een heerlijk zomers toetje. Natuurlijk kun je ze ook serveren bij een kopje koffie of meenemen als traktatie. Dat laatste deed mr. Em: hij was jarig, keek mij lief aan, ik bakte en hij en zijn collega’s hadden de volgende dag blauwebessentaartjes bij de koffie.

Taartjes met blauwe bessen

Frisse bessen, romige vulling en een knapperige buitenkant: wat wil je nog meer? Als je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt, kun je deze taartjes natuurlijk jaarrond maken.

Deze blauwebessentaartjes zijn zo gemaakt, superlekker en stevig genoeg om zo uit de hand te eten. Bovendien blijven ze zeker twee dagen lekker, dus je kunt ze gemakkelijk van tevoren maken.

Blauwebessentaartjes bewaren

Het recept dat ik geef is voor zes taartjes, zoveel haal je er met 1 ei als je taartvormpjes van 10 cm doorsnede gebruikt. Daar is een plakje bladerdeeg bovendien precies goed voor. Mocht je overhouden, dan denk ik dat je de blauwebessentaartjes ook goed kunt invriezen. Piep ze dan na het ontdooien wel even op in de oven op 150 graden.

Voor deze blauwebessentaartjes heb je blindbakvulling nodig. Hiervoor kun je keramische blindbakkorrels gebruiken, maar gedroogde peulvruchten volstaan ook prima!

Zo maak je 6 zomerse blauwebessentaartjes:

  • Kooktijd: 45 minuten
  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ja, roomboterbladerdeeg. Begin er anders gewoon niet aan)
  • 120 gr blauwe bessen (diepvries is prima)
  • 3 el suiker
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 1 el bloem

Zo maak je het

Zomerse blauwebessentaartjes voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schep de blauwe bessen om met twee eetlepels suiker en laat ze zo minimaal een half uur staan.

Vet je bakvormpjes in, doe het bladerdeeg erin en snijd de randen bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de binnenkant met aluminiumfolie of bakpapier en doe hier de blindbakvulling in. Bak de taartjes gedurende 15 minuten blind. Verwijder dan de vulling en folie of papier en bak nog 5 minuten. Druk eventuele bubbels direct glad.

Taartjes met blauwe bessen bakken

Draai de oven naar 200 graden. Kluts voor de vulling de laatste eetlepel suiker met het ei, de melk en de bloem tot een glad mengsel. Verdeel dit over de vormpjes. Je komt op ongeveer anderhalve eetlepel vulling per taartje. Verdeel ten slotte de blauwe bessen over taartjes. Bak de blauwebessentaartjes gedurende 20-25 minuten in de oven.

Tips

  • Met ander fruit zijn deze taartjes natuurlijk ook heerlijk! Gebruik bijvoorbeeld eens frambozen, peer of gemengde bosvruchten.
  • Je kunt de taartjes afgekoeld uit de hand eten, of lauwwarm serveren met een bolletje ijs!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt