Auberginetorentjes met ricotta

Auberginetorentjes

Toen we onlangs in Montpellier op een terras zaten te eten, zag ik op de ardoise van een terras aan de andere kant van het pleintje staan dat het voorgerecht van de dag daar millefeuille d’aubergine à la ricotta was. Mijn eigen eten was heerlijk die dag. Toch kreeg ik die millefeuille maar niet uit mijn hoofd. Alle reden dus om er thuis nog eens mee te gaan experimenteren. Dat leverde deze auberginetorentjes op, en die waren zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel!

Gegrilde aubergine met ricotta

Naast dat dit een ontzettend lekker gerecht is, is het ook nog eens erg eenvoudig. Kwestie van aubergine grillen of bakken, ricotta op smaak maken en stapelen maar! Nu de aubergine volop in het seizoen is extra leuk en lekker. Je hebt voor twee personen zes plakken aubergine nodig. De rest van de aubergine kun je natuurlijk mee bakken/grillen en vervolgens klein snijden en met tomatensaus en pasta opeten.

Voor een fijne finishing touch, kun je er ook nog een beetje tomatensaus bij serveren. Die maak je heel eenvoudig als basissaus voor pizza. Neem daarvan twee eetlepels, verhit die vervolgens met een theelepel olijfolie, laat even pruttelen en klaar ben je.

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten voor auberginetorentjes met ricotta voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 80 gr ricotta
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 tl balsamicoazijn
  • 1/2 tl gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • basilicum om te garneren

Aubergine grillen

Snijd zes mooie, gelijkmatige plakken aubergine. Besmeer deze met wat olijfolie. Grill of bak ze op hoog vuur tot ze mooie donkerbruine plekken hebben en goed gaar zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Auberginetorentjes met ricotta maken

Meng de ricotta met olijfolie, balsamico, kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak. Verdeel dan de plakken aubergine in mooie stapels. Stapel om en om aubergine en ricotta. Begin met aubergine en eindig met een toefje ricotta. Garneer met extra olijfolie en eventueel tomatensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *