Auberginetorentjes met ricotta

Auberginetorentjes

Toen we onlangs in Montpellier op een terras zaten te eten, zag ik op de ardoise van een terras aan de andere kant van het pleintje staan dat het voorgerecht van de dag daar millefeuille d’aubergine à la ricotta was. Mijn eigen eten was heerlijk die dag. Toch kreeg ik die millefeuille maar niet uit mijn hoofd. Alle reden dus om er thuis nog eens mee te gaan experimenteren. Dat leverde deze auberginetorentjes op, en die waren zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel!

Auberginetorentjes met ricotta

Gegrilde aubergine met ricotta

Naast dat dit een ontzettend lekker gerecht is, is het ook nog eens erg eenvoudig. Kwestie van aubergine grillen of bakken, ricotta op smaak maken en stapelen maar! Nu de aubergine volop in het seizoen is extra leuk en lekker. Je hebt voor twee personen zes plakken aubergine nodig. De rest van de aubergine kun je natuurlijk mee bakken/grillen en vervolgens klein snijden en met tomatensaus en pasta opeten.

Voor een fijne finishing touch, kun je er ook nog een beetje tomatensaus bij serveren. Die maak je heel eenvoudig als basissaus voor pizza. Neem daarvan twee eetlepels, verhit die vervolgens met een theelepel olijfolie, laat even pruttelen en klaar ben je.

Zo maak je auberginetorentjes met ricotta voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 1 aubergine
  • 80 gr ricotta
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 tl balsamicoazijn
  • 1/2 tl gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • basilicum om te garneren

Zo maak je het

Aubergine grillen

Snijd zes mooie, gelijkmatige plakken aubergine. Besmeer deze met wat olijfolie. Grill of bak ze op hoog vuur tot ze mooie donkerbruine plekken hebben en goed gaar zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Auberginetorentjes met ricotta maken

Meng de ricotta met olijfolie, balsamico, kruiden en zout en versgemalen peper naar smaak. Verdeel dan de plakken aubergine in mooie stapels. Stapel om en om aubergine en ricotta. Begin met aubergine en eindig met een toefje ricotta. Garneer met extra olijfolie en eventueel tomatensaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 10 augustus 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply