Eten in de vakantie – zomerse voorgerechten

Zomerse voorgerechten

Na herhaalde verzoeken om een overzicht van zomerse voorgerechten, konden een laatste overzichtsartikel natuurlijk niet uitblijven. Een zomers diner is immers niet compleet zonder voorgerecht. Of de zon nu schijnt of niet, of je nu buiten eet of juist binnen, of je de barbecue aanmaakt of niet: met deze recepten begin je je maaltijd gegarandeerd op een zomerse manier!

Eten in de vakantie

Eten in de vakantie is natuurlijk niet hetzelfde als eten op vakantie. Wat mij betreft voelt de hele zomerperiode als één lange vakantie als je dat er zelf van maakt! Dit is dan nu echt de hekkensluiter van mijn zomerserie Eten in de vakantie: eerdere delen gingen over hartige taartenkoken op vakantiesalades en koude soepjestoetjesbarbecue, mosselen en meer en drankjes en ijs.

Zomerser dan gazpacho wordt het niet, maar die vind je natuurlijk terug in het artikel over salades en koude soepjes. Behalve één recept, vers van de pers: meloengazpacho! Zoet, fris en pittig tegelijk. Perfect als amuse of voorgerecht, of met brood als lunch of diner.

Gazpacho met meloen

Weinig zo lekker als verse bietjes met geitenkaas. Ze zijn nu op hun best, dus sla vooral toe!

Bietencarpaccio met geitenkaas

Courgette is één van mijn favoriete zomergroenten. Als je hem – al dan niet op de barbecue – grilt en vervolgens vult met gebakken ricotta, heb je een prachtig voorgerecht op tafel staan!

Involtini van courgette en gebakken ricotta

Natuurlijk is hartige taart als voorgerecht altijd een goed idee. De hele lijst van zomerse hartige taarten vind je hier.

Tomatentatin

Liever een tafel vol kleine hapjes om te delen als voorgerecht? Vul die dan eens met de onderstaande gerechtjes:

Gefrituurde olijven met sesamdip

Gefrituurde olijven

Falafel van zoete aardappel

Falafel van zoete aardappel

Bruschette met Midden-Oosterse tomatensalade

Zomer

Witlofschuitjes met garalen, feta en amandelen

Witlofschuitjes met garnalen, feta en amandelen

Maak het af met een frisse gin&tea en je hebt een heerlijke apéro!

IJsthee

Nog op zoek naar een extraatje? In het artikel over barbecue vind je onder andere deze pastisgarnalen!

Garnalen met pastis van de barbecue

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.