Zomerse voorgerechten
Na herhaalde verzoeken om een overzicht van zomerse voorgerechten, konden een laatste overzichtsartikel natuurlijk niet uitblijven. Een zomers diner is immers niet compleet zonder voorgerecht. Of de zon nu schijnt of niet, of je nu buiten eet of juist binnen, of je de barbecue aanmaakt of niet: met deze recepten begin je je maaltijd gegarandeerd op een zomerse manier!
Eten in de vakantie
Eten in de vakantie is natuurlijk niet hetzelfde als eten op vakantie. Wat mij betreft voelt de hele zomerperiode als Ă©Ă©n lange vakantie als je dat er zelf van maakt! Dit is dan nu echt de hekkensluiter van mijn zomerserie Eten in de vakantie: eerdere delen gingen over hartige taarten, koken op vakantie, salades en koude soepjes, toetjes, barbecue, mosselen en meer en drankjes en ijs.
Zomerser dan gazpacho wordt het niet, maar die vind je natuurlijk terug in het artikel over salades en koude soepjes. Behalve Ă©Ă©n recept, vers van de pers: meloengazpacho! Zoet, fris en pittig tegelijk. Perfect als amuse of voorgerecht, of met brood als lunch of diner.
Weinig zo lekker als verse bietjes met geitenkaas. Ze zijn nu op hun best, dus sla vooral toe!
Courgette is één van mijn favoriete zomergroenten. Als je hem – al dan niet op de barbecue – grilt en vervolgens vult met gebakken ricotta, heb je een prachtig voorgerecht op tafel staan!
Natuurlijk is hartige taart als voorgerecht altijd een goed idee. De hele lijst van zomerse hartige taarten vind je hier.
Liever een tafel vol kleine hapjes om te delen als voorgerecht? Vul die dan eens met de onderstaande gerechtjes:
Gefrituurde olijven met sesamdip
Bruschette met Midden-Oosterse tomatensalade
Witlofschuitjes met garalen, feta en amandelen
Maak het af met een frisse gin&tea en je hebt een heerlijke apéro!
Nog op zoek naar een extraatje? In het artikel over barbecue vind je onder andere deze pastisgarnalen!
Laat hier weten wat je er van vindt