Eten in de vakantie – zomerse hartige taarten

Eten in de vakantie

Zoals bekend is deze website een hobby, mijn centjes verdien ik elders. Aangezien ik onlangs begonnen ben met een nieuwe baan én veel van mijn lezers op vakantie zijn of gaan, leek het me wel zo fijn om de komende weken op een iets lager pitje te draaien. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er volop nieuwe gerechten worden ontwikkeld en dat ik jullie graag de lekkerste recepten aan de hand doe. De komende weken dan ook een elke paar dagen een lijstje met de lekkerste gerechten voor de zomer!

En van eten in de vakantie komen we natuurlijk vanzelf bij eten óp vakantie! Wat heb je écht nodig om lekker te koken op vakantie, en wat kan je thuis laten? Hoe kook je het lekkerst in de minikeuken van een vakantiehuis of op 1 pitje op de camping? Daarover volgende week een artikel!

Zomerse hartige taarten

We trappen af met gerechten die goed bij het mindere weer deze week passen: zomerse hartige taarten! Als het buiten toch regent, kan je immers prima de oven aanzetten. In de loop der jaren heb ik er heel wat verzameld, want ik ben dol op hartige taart. Ook in de zomer, want dan zijn de groenten op hun best!

Weer eens iets heel anders dan van appel of ander fruit: tomatentatin! Een plaatje om te zien en waanzinnig lekker.

Tomatentatin

Liever een bakplaat vol? Deze plaattaart met rinse geitenkaas en groene asperges staat binnen no time in de oven! Plaattaart met geitenkaas en groene asperges

Plaattaart met groene asperges

Misschien wel de ultieme zomergroente: courgette. Samen met ricotta een gouden duo, bijvoorbeeld in deze quiche.

Zin in tomaat, maar ook in geitenkaas? Met wat mosterd maak je van die twee een heerlijke hartige taart. Het recept vind je hier.

Tomatentaart met geitenkaas

Een bijzondere combinatie vind je in deze quiche met druiven en blauwe kaas: het hartige van de blauwe kaas contrasteert heerlijk met de zoete druiven, en het knapperige deeg maakt het helemaal af!

Snelle pizza met groene asperges

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt