Zeebaars met cantharellen

Zeebaars met cantharellen

Een luxe en verfijnd gerecht voor de herfst, met mijn favoriete vis en mijn favoriete paddenstoelen: zeebaars met cantharellen.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Knapperige zeebaars met aardse cantharellen. Klinkt je misschien gek in de oren, maar sinds ik in een aflevering van Somebody feed Phil over Helsinki iemand wilde paddenstoelen met vers gevangen vis zag combineren, zat ik likkebaardend te wachten op de herfst.

Zeebaars met cantharellen

Cantharellen in de herfst

Ik ben namelijk dol op de verfijnde smaak van cantharellen, en die groeien nu eenmaal alleen in de herfst. Ze leken me ook heerlijk bij witvis. Dat bleek te kloppen!

Ik koos niet alleen voor mijn favoriete paddenstoelen, maar ook voor mijn favoriete witvis, zeebaars dus. Die heeft een fijne, niet zwaar vissige smaak, en dat knapperige velletje, daar kun je me zo ongeveer voor wakker maken.

Zeebaars met cantharellen

Wat drinken we bij zeebaars met cantharellen?

Tip: dit is echt wel en luxe gerecht. Neem dus de tijd om ervan te genieten, en drink er iets lekkers bij. Een fijne witte wijn is hier heel goed bij, maar een lekkere fino sherry gaat hier ook héél goed mee samen!

Zo maak je zeebaars met cantharellen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 100 gr cantharellen
  • 2 el olijfolie
  • 2-3 zeebaarsfilets met vel
  • zout en peper

Zo maak je het

Veeg eventueel zand van de cantharellen af. Snijd of scheur de cantharellen in stukjes. Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin op middelhoog vuur de cantharellen tot ze beginnen te bruinen.

Schep de paddenstoelen uit de pan in een schaaltje. Verwarm de andere el olijfolie in de pan en dep ondertussen de vis droog. Bak de zeebaars eerst 3-5 minuten op de huid, tot die gebruind is, en dan nog 2 minuten op de andere kant. Keer de filets daarna weer op de velkant.

Voeg ten slotte de cantharellen weer toe en warm ze nog even mee. Bestrooi aan tafel met zout en peper naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt