Zalm met quinoa en avocado

Het is alweer even geleden dat ik iets van me liet horen, maar ik heb een nogal drukke week (3x sporten, 1x avondlijke lezing, 1x weekend naar NL) achter de rug. Met al die hectiek is deze zalm met quinoa en avocado een ideaal gerecht. Snel klaar en door de Japansige dressing fris en niet te zwaar. Dus alvast voor als je een drukke week voor de boeg hebt :)

Salade met zalm

Ik heb deze zalm met lauwe salade van quinoa, avocado en komkommer als snel hapje voor mezelf gemaakt, maar je kunt er ook een prachtig voorgerechtje van maken door de komkommer in linten te schaven. Je kan trouwens voor een meer Aziatisch gerecht de quinoa ook nog vervangen door (glas)noedels.

Zalm met lauwe salade van quinoa, avocado en komkommer

Zo maak je zalm met quinoa en avocado voor 2 personen:

 • Kooktijd: 15 minuten
 • 200 gr zalmfilet
 • 1 avocado
 • 1/2 komkommer met schil
 • 100 gr quinoa
 • 4 el olijfolie
 • 2 el citroensap
 • 3 el Japanse sojasaus
 • zwart en/of wit sesamzaad naar smaak

Zo maak je het

Quinoa met zalm

Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Maak ondertussen de rest klaar: snijd de groenten in ongeveer even grote blokjes en leg die op een bord. Meng een dressing van de olie, het citroensap, de sojasaus en zwarte peper naar smaak.

Gebakken zalm met salade

Meng de groenten, de gekookte warme quinoa en twee derde van de dressing op het bord door elkaar. Verhit dan een koekenpan tot gloeiend heet. Doe er dan een scheutje olie in en bak de zalm daarin tot hij zo is als je hem hebben wilt: ik houd ervan als hij lillend rauw is van binnen, dus ik bak hem tot hij net bruin begint te kleuren. Ik bak dan wel ook de zijkanten!

Leg de zalm op de salade, besprenkel met de resterende derde van de dressing en bestrooi het geheel met sesamzaad naar smaak.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 19 januari 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Reacties

 1. aaf zegt

  Deze heb ik net gegeten.
  Ik moest even wennen aan de quinoa (nog nooit gegeten) maar lekkere combi!
  Met warm weer lijkt het me helemaal ideaal!

Leave A Reply