Wraps met hummusbloemkool en avocadosaus

Black FridayBlack Friday

Bloemkool roosteren in de oven is hier al jaren favoriet. Geroosterde bloemkool met pasta, met bonen en pesto, met kappertjes of in een taco, het is hier allemaal al eens voorbij gekomen. Maar toen ik onlangs een recept zag voor met hummus geroosterde bloemkool, moest ik toch echt even twee keer kijken. Dat had ik nog nooit gezien.

Wraps met hummusbloemkool en avocadosaus

Bloemkool met hummus

Het klonk echter spannend, dus ik ben zelf ook maar eens gaan experimenteren. En jawel: ook deze wraps met bloemkool met hummus, bonen en avocadosaus zijn een blijvertje. Smaakvolle bloemkool, knapperige bonen en een groene saus die ik overal wel op zou lusten.

Vegan wraps met hummusbloemkool

Deze wraps met bloemkool zijn trouwens helemaal vegan, mits je maple syrup gebruikt. Je kunt natuurlijk ook honing gebruiken, maar dan is je gerecht niet meer vegan.

Wraps met hummusbloemkool en avocadosaus

Bloemkool voor kinderen

En twijfel je of je je kind dit gerecht kunt voorzetten? Dat kan zeker! De saus en de sla hebben we voor onze tweejarige weggelaten, daar houdt hij niet zo van, maar vervolgens zat hij dus rustig twee wraps met bloemkool te eten: “bloemkool lekker mama!”.

Voorbereiding: 5 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten voor wraps met hummusbloemkool en avocadosaus voor 2 personen:

    Voor de bloemkool met hummus

  • 1 bloemkool
  • 4 el hummus
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl pimentón
  • 1 tl maple syrup of honing
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • wraps om te serveren
  • optioneel: rucola of sla
  • Voor de avocadosaus

  • 1 avocado
  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 15 gr peterselie
  • 1 teen knoflook
  • chilivlokken

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Geroosterde hummusbloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer dan de hummus los met de olijfolie, de pimentón en maple syrup of honing. Bekleed een bakplaat met bakfolie of bakpapier en leg hier de bloemkool en de bonen op. Giet dan het hummusmengsel er overheen en hussel alles net zo lang om tot de meeste bonen zijn opengebarsten en alle bloemkool bedekt is met een laagje hummusmengsel. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Rooster de bloemkool en de bonen in 30 minuten gebruind en gaar. Roer halverwege even om.

Avocadosaus met peterselie

Doe voor de saus alle ingrediënten met 4 el water in een keukenmachine of blender en pureer zo tot een gladde saus. Proef en maak daarna op smaak met zout, peper en citroensap naar smaak. Vind je de saus te dik, voeg dan wat extra water toe.

Wraps met hummusbloemkool en avocado

Vul de wraps met bloemkool en bonen met hummus, sla of rucola als je die gebruikt en maak af met avocadosaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.