Wat at EM – weekmenu week 16

Vorige week het weekmenu maar even overgeslagen, want dat was door ziekte en drukte écht EMs REAL FOOD onwaardig. Er was zelfs een maaltijdsalade van AH bij betrokken….

Deze week ging het gelukkig beter, dus hieronder weer een wat at EM: mijn gerechten van de afgelopen week!

Maandag: bietjes uit de oven met yoghurt en walnoten uit Veg! met gebakken biefstuk van Koop een Koe

Dinsdag: Spargeln&Spätzle. Asperges dus, met käsespätzle. Twee klassiekers die ik al regelmatig los van elkaar at (aan de Süd-Deutsche Weinstrasse bijvoorbeeld) en die samen ook heerlijk bleken.

Wat at EM - weekmenu week 16

Woensdag: pasta met venkel, citroen en rucola uit Veg!

Donderdag: hamburgers van Koop een Koe, maar dan anders dan anders: elke burger in twee helften en waar weer kleine burgertjes van maken. En die dan gestapeld op geroosterde hamburgerbroodjes, met avocado, sla, gebakken uien en crispy ham. En mayo en ketchup natuurlijk!

Vrijdag: Deze wortelkoekjes, dit keer in pitabroodjes met yoghurt en sla.

Zaterdag: gegrilde koolrabi uit het geweldige Ons Kookboek (N, eeuwige dank voor dit geweldige cadeau!) met een hele zeebaars uit de oven (verpakt in folie en gevuld met rozemarijn en oregano).

Wat at EM - weekmenu week 16

Als toetje de pulp die overbleef na het maken van deze fantastische siroop. Ik voegde bij wijze van experiment rozemarijn eraan toe. Ontzettend lekker met gin en prikwater!

Zondag: een dikke omelet met geitenkaas, erwtjes en courgette met crash hot potatoes.

Wat at EM - weekmenu week 16

Tot volgende week voor weer een weekmenu, en tot snel voor het volgende recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *