Mijn vijf beste aspergerecepten

Middenin het aspergeseizoen kan ik jullie natuurlijk een overzicht van mijn vijf beste aspergerecepten niet onthouden. Perfect voor het komende lange weekend! Een echte top vijf heb ik er niet van gemaakt, want alle vijf zijn ze me even lief. Van klassiek tot vernieuwend en van gekookt tot gegrild op de barbecue.

Klassieke asperges

Asperges met ham, ei en boter: klassieker kan het niet, maar die ga je hier niet vinden. Nog afgezien van het feit dat ik niet dol ben op de (klassieke) gekookte ham, vind ik ook dat je dat zelf wel kunt bedenken, dus dat is mijns inziens geen recept. Dat geldt trouwens ook voor met ei en gerookte zalm: heerlijk, maar geen recept.

Beste aspergerecepten

Uiteraard beginnen we – hoe kan het ook anders – met een klassieker: asperges à la flamande. Met een saus van gekookt ei, boter en peterselie dus. Ontzettend lekker met gestoomde of gekookte aardappels, maar heb je dit gerecht ook al eens met goed, stevig brood geprobeerd? Saus op soppen met smaakvol brood, wat wil je nog meer?

Mijn vijf beste aspergerecepten

Een nieuwe favoriet hier in huis (al twee keer gemaakt sinds het begin van dit aspergeseizoen): gegrilde asperges. Even voorgaren in de oven en dan op de grillpan of barbecue. Hier krijg ik voorlopig geen genoeg van, wát een geconcentreerde smaak! Maak ze met salsa verde en gegrilde ham, of eet ze, zoals wij laatst, met kort gebakken zalm.

Mijn vijf beste aspergerecepten

Over asperges in de oven gesproken: zonder grillen werkt het net zo goed. Door de asperges in hun eigen vocht (plus een beetje wijn) in plaats van in water te garen, krijgen ze domweg veel meer smaak.

Asperges uit de oven

Ook een enorme bak smaak heeft deze aspergerisotto. Toegegeven, je moet aspergeschillen en kontjes koken om de bouillon te maken, maar als je een keertje klassieke asperges maakt en het kooknat niet weggooit, heb je dat meteen gedaan. Hiervoor worden de asperges gegrild zonder voorgaren, omdat ze in de risotto nog zachter worden. Heerlijk met zalm, maar ook met een gepocheerd ei.

Mijn vijf beste aspergerecepten

Tegen het einde van het aspergeseizoen vind ik het altijd leuk om witte en groene asperges te combineren, bijvoorbeeld in deze filodeegtaart met ricotta. Heerlijk fris en romig!

Mijn vijf beste aspergerecepten

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.