Mijn vijf beste aspergerecepten

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Middenin het aspergeseizoen kan ik jullie natuurlijk een overzicht van mijn vijf beste aspergerecepten niet onthouden. Perfect voor het komende lange weekend! Een echte top vijf heb ik er niet van gemaakt, want alle vijf zijn ze me even lief. Van klassiek tot vernieuwend en van gekookt tot gegrild op de barbecue.

Klassieke asperges

Asperges met ham, ei en boter: klassieker kan het niet, maar die ga je hier niet vinden. Nog afgezien van het feit dat ik niet dol ben op de (klassieke) gekookte ham, vind ik ook dat je dat zelf wel kunt bedenken, dus dat is mijns inziens geen recept. Dat geldt trouwens ook voor met ei en gerookte zalm: heerlijk, maar geen recept.

Beste aspergerecepten

Uiteraard beginnen we – hoe kan het ook anders – met een klassieker: asperges à la flamande. Met een saus van gekookt ei, boter en peterselie dus. Ontzettend lekker met gestoomde of gekookte aardappels, maar heb je dit gerecht ook al eens met goed, stevig brood geprobeerd? Saus op soppen met smaakvol brood, wat wil je nog meer?

Asperges à la flamande

Een nieuwe favoriet hier in huis (al twee keer gemaakt sinds het begin van dit aspergeseizoen): gegrilde asperges. Even voorgaren in de oven en dan op de grillpan of barbecue. Hier krijg ik voorlopig geen genoeg van, wát een geconcentreerde smaak! Maak ze met salsa verde en gegrilde ham, of eet ze, zoals wij laatst, met kort gebakken zalm.

Gegrilde witte asperges met salsa verde

Over asperges in de oven gesproken: zonder grillen werkt het net zo goed. Door de asperges in hun eigen vocht (plus een beetje wijn) in plaats van in water te garen, krijgen ze domweg veel meer smaak.

Asperges uit de oven

Ook al zo heerlijk: asperges met pasta! Mijn variatie op de klassieke cacio e pepe.

Asperges cacio e pepe

Tijd voor groene asperges? Probeer dan eens groene asperges met polenta!

Gegrilde groene asperges met polenta
Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt