Wat at Em – verjaardagsdiner

Verjaardagsdiner

Degenen die mij al wat langer volgen, weet ik dat ik mijn verjaardag ieder jaar vier met een diner aan een lange tafel vol vrienden. De enige uitzondering daarop was mijn dertigste verjaardag, die vierde ik met een huis vol vrienden en familie. Het absolute hoogtepunt wat dineren betreft was in 2013: zeven gangen voor twaalf mensen!

Wat at Em - verjaardagsdiner

Diner anno 2017

Een kleine twee weken geleden was ik jarig, en afgelopen vrijdag was het daarom weer tijd voor mijn verjaardagsdiner. Dit jaar pakte ik het niet zo ambitieus aan als vier jaar geleden. Met een baby leek dat me niet zo haalbaar. Geen zeven gangen dus, maar wel een lange tafel met dertien van mijn liefste vrienden en familie eraan. Plus Baby H natuurlijk, maar die lag voor we aan tafel gingen al in bed.

Wat at Em - verjaardagsdiner

Menu verjaardagsdiner

Tijdens de borrel serveerde ik gefrituurde olijven. Dit was op mijn dertigste verjaardag een dusdanig succesnummer dat mensen ernaar vragen als we ze een keertje niet serveren op een borrel. Net als de dadels met spek trouwens, haha.

Wat at Em - verjaardagsdiner

Vervolgens zette ik de tafel vol met allerlei schalen vol Midden-Oosterse gerechten. Warme hummus van cannelinibonen met zoetzure paddenstoelen uit Plenty More, tomatensalade met granaatappel, witlofschuitjes met garnalen, feta en amandelen, falafel met tahinyoghurt, Turks borrelbrood, pompoentajine uit Sirocco en natuurlijk een stapel platte broden.

Wat at Em - verjaardagsdiner

Wat at Em - verjaardagsdiner

Wat at Em - verjaardagsdiner

Wat at Em - verjaardagsdiner

Natuurlijk serveerde ik ook een dessert: taart met peer, kardemom en oranjebloesemwater. Losjes gebaseerd op deze pruimentaart, maar dan aangepast aan het seizoen natuurlijk. Ernaast frambozen-balsamicosorbet van mijn favoriet patissier, en pistachenootjes erover om het af te maken.

Wat at Em - verjaardagsdiner

Het was zoals elk jaar een heerlijke avond, en zoals ieder jaar waren er weer een paar uitdagingen waar ik rekening mee moest houden. Midden-Oosters koken zonder koriander klinkt als een uitdaging, maar het ging vlekkeloos. Moest ook wel, want één van de gasten is allergisch voor korianderblad. Daarnaast hadden we een lactose-intolerantie en een schaaldierallergie om rekening mee te houden. Voor één persoon dus geen garnalen, en de room en in de taart had ik vervangen door rijstroom. Dat ging verrassend goed.

Wederom dus dankjewel aan alle lieve aanwezigen voor jullie komst, gezelligheid en fijne cadeaus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *