Verhuizen en verbouwen: de woonkamer

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na mijn artikel over de keuken kon een stuk over de woonkamer natuurlijk niet achterblijven. Onze Scandinavische oase is ook ontworpen door Femkeido, en de maatwerkkast is ook door Femkeido Maatwerk gebouwd.

We zijn ontzettend blij met het resultaat! De prachtige foto van de kast is ook weer gemaakt door Laura van Geest tijdens het afstylen, net als de foto met de olifant. De rest van de foto’s heb ik zelf gemaakt.

Woonkamer

Maatwerk in de woonkamer

De blikvanger van onze woonkamer is toch wel de prachtige maatwerkkast. Helemaal naar onze wens ontworpen en ingedeeld.

Hoewel, naar onze wens? Onze zoon van 4 vroeg onlangs of we de kast nog mooier gingen maken dan wit met bruin, en of hij de deurtjes niet gewoon gezellig mocht verven. Maar nee. We laten hem toch maar zo. Sorry not sorry H.

De open haard

Dan die andere blikvanger: de open haard. De oude haard was scheef en lelijk, dus de haard vervangen was voor ons belangrijk, juist omdat hij zo beeldbepalend is. Dit is een hoekhaard van Wanders.

Open haard

Kleuren en stoffering van de woonkamer

Op de muur rondom de haard zit de kleur Livid van Little Greene. De overige muren zijn, net als in de keuken, in Pearl Colour Mid van Little Greene.

De gordijnen zijn, net als aan de achterkant van het huis, Villa Nova Vardo Dew 11 via de Dotshop. Omdat we deze semitransparante stof voor de pui aan de voorkant niet helemaal genoeg vonden, hebben we hier ook gekozen voor jaloezieën. Deze zijn van Veneta, type Harmony in kleur zijdewit.

De vloer is gelegd door Vloeren van Bart. Het is de eiken duoplank parket RDF Design collectie in Marble van 24 cm breed. Geen visgraat, want het is hier geen Funda.

Het vloerkleed is de Hay Moiré Kelim in groen die we bij Femkeido hebben gekocht.

Meubels in de woonkamer

Onze meubels zijn een verzameling van familiestukken, spullen die we al hadden en nieuwe spullen. Ik ben dol op zo’n mix, en ik ben heel blij dat het allemaal zo fijn bij elkaar past!

Woonkamer

De blikvanger in de voorkamer is onze gele stoel. Deze is van het vintage Scandinavische merk Coja en is een familiestuk. Hij was bekleed met roodbruin leer, met zwart houtwerk. We hebben hem vorig jaar opnieuw laten bekleden en van nieuwe banden laten voorzien door Stoffering Enzo. Het houtwerk hebben we zelf geschuurd en gebeitst.

De bank hebben we begin 2020 bij de Dotshop in Haarlem gekocht, net als de poef. De bank is de Heelz van Design On Stock in kleur Murcia Mouse. De poef is de DJ round van Passe Partout.

De teak salontafel hebben we in 2013 gekocht bij De Woerd. Het ronde bijzettafeltjes is de Hay DLM in mint dat we bij Femkeido hebben gekocht.

De theetafel naast de bank is Deens design van C.F. Christensen Silkeborg en is een erfstuk uit het huis van mijn grootouders. De Chinese dekenkist is ook een erfstuk, van mijn oudtante. Deze badass dame nam hem ooit, toen ze daar als lerares werkte voor haar moeder mee uit Indonesië.

Verlichting van de woonkamer

Niet onbelangrijk: bovenop de maatwerkkast ligt een ledstrip, die als basisverlichting dient waarmee de keuken en de woonkamer verbonden worden.

Voorkamer

De hoofdverlichting van de voorkamer is de zwarte lamp. Dit is de Lester van Lucide. De zwarte tafellamp is een HK Living Triangle. De hanglampen hiervan hangen boven het kookeiland. In een hoekje van de voorkamer (niet op de foto) staat de lichtroze staande versie ervan.

Accessoires

Het roze kussen op de bank is een Hay Dot, dat na de foto’s door Femkeido bij ons mocht komen wonen. De kandelaar is van WMF en hebben we van mijn ouders gekregen als housewarming gift in ons vorige huis. Hij staat inmiddels op de wijnkast in de eetkamer, waar hij nóg beter tot zijn recht komt.

De gele mand in de salontafel is een Muuto Restore Basket. Al jaren vond ik die prachtig, dus dit was een perfect detail voor onze woonkamer.

Als je heel goed in de witte kast kijkt, zie een Shorebird van Normann Copenhagen. Ik heb een medium en een large voor mijn verjaardag gekregen dit jaar en ik vind ze zó cool! Er is trouwens ook nog een kleine versie van.

Ten slotte: de linkjes naar bol.com in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat wanneer jij via zo’n link iets koopt, ik een klein percentage commissie krijg, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt