Wat at EM - weekmenu week 22

Supersnelle pizza met groene asperges

Supersnelle pizza met groene asperges. Het deeg voor deze pizza hoeft niet te rijzen, waardoor je pizza met dunne, krokante bodem supersnel klaar is!

Ik ben dol op groene asperges. Helaas komen ze het grootste deel van het jaar niet uit (de buurt van) Nederland, maar bijvoorbeeld uit Kenia of Mexico. Ik probeer zoveel mogelijk te voorkomen voedsel uit dergelijke verre landen te eten, dus het grootste deel van het jaar eet ik geen groene asperges. Maar nu wel! Voor deze supersnelle pizza met groene asperges kocht ik ze bij de boer waar ik ook mijn witte asperges koop. En zo supervers zijn ze toch echt stukken lekkerder dan geïmporteerd. Ik at ze zelfs rauw, met helemaal niks.

Wat at EM - weekmenu week 22

Zelfgemaakte pizza met asperges

Voor deze pizza grilde ik de asperges eerst, net als voor de quiche die ik onlangs maakte. Het deeg van deze pizza hoeft niet te rijzen en is niet ingewikkelder om te maken dan wat-dan-ook uit een pakje. Ik las het recept bij How Sweet It Is, maar heb er nog een beetje aan veranderd. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, is dit een pizza zonder tomatensaus. Geloof me, die heb je hier echt niet nodig. Wil je toch saus of gebruik je alleen het recept voor het snelle pizzadeeg, je vindt mijn recept voor pizzasaus hier!

Zo maak je een supersnelle pizza met groene asperges van 25-30 cm doorsnede:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 180 gr bloem
  • 1/2 tl gedroogde gist
  • 1/2 tl honing
  • 120 ml lauw water
  • 1/4 tl zout
  • 1 bol goede mozzarella
  • ca. 10 groene asperges
  • evt. rauw ham naar smaak

Zo maak je het

Zelf pizza bakken

Verwarm je oven (met pizzasteen – dat is in elk geval het beste, maar anders met bakplaat) zo heet als hij maar worden wil. Mijn oven komt tot 250 graden en dat is echt prima voor pizza.

Asperges grillen

Meng dan het water, de honing en de gist in een grote kom en zet gedurende 10 minuten weg. Grill dan de asperges op hoog vuur tot ze mooie grillstrepen hebben. Bij mij duurde dat iets meer dan 5 minuten.

Supersnelle pizza met groene asperges

Supersnel pizzadeeg

Als het goed is, is het water-honing-gistmengesel na 10 minuten een beetje schuimig. Roer dan de bloem en het zout er doorheen. Het kan zijn dat je deeg nu heel plakkerig is, voeg dan bloem toe tot je een zijdeachtig aanvoelend deeg hebt. Laat het deeg 5 minuten rusten.
Supersnelle pizza met groene asperges

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Bestrooi je werkvlak grondig met bloem. Ik rol mijn pizzadeeg overigens altijd uit op bakpapier, dan blijft mijn pizzasteen schoner. Ik bestrooi het bakpapier dan altijd flink met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne, soort van ronde lap van 25-30 cm doorsnee. Beleg het deeg met de mozzarella en leg de gegrilde asperges erop. Besmeer de vrijgelaten randjes met olijfolie en bestrooi het geheel met zwarte peper.

Zelf pizza bakken

Bak gedurende 10-15 minuten, tot de kaas en de randen beginnen te kleuren. Als je wilt, kun je reepjes ham over de pizza verdelen, maar zonder is hij net zo lekker!

Supersnelle pizza met groene asperges

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt