Geroosterde spruitjes met citroen en amandel

Lust jij geen spruitjes? Think again! De vriendin die ik dit kerstdiner als test voorzette, bekende aan tafel dat ze “eigenlijk geen spruitjes lust”. Tot deze. Ik wil maar zeggen: deze spruitjes met citroen en amandel zijn echt heel lekker. En makkelijk. En feestelijk.

Geroosterde spruitjes met citroen en amandel

Spruitjes met citroen en amandel voorbereiden

Je maakt de spruitjes eenvoudig tegelijk met de zalmbrioche in een heteluchtoven. Zorg dat die dan op 175 graden staat. Doe de spruitjes in de oven wanneer de zalmbrioche er een kwartier in staat.

Je kunt de spruitjes overigens een dag van tevoren al schoonmaken en snijden. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  • 500 gr spruitjes
  • 1 citroen
  • 2 el amandelschaafsel

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...


Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rasp de citroenschil boven de spruitjes.

Spruitjes met citroen uit de oven

Verdeel de olijfolie over de bakplaat. Bestrooi met 1 tl grof zeezout en zwarte peper naar smaak. Hussel de spruitjes goed door elkaar.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de spruitje 5 minuten. Verdeel dan het amandelschaafsel over de spruitjes en bak ze nog eens een kwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.