Smoky Sloppy Joe roll-ups

Smoky Sloppy Joe roll-ups

Sloppy Joes ken je misschien wel: zachte witte bolletjes met daarop een gehaktsaus. Een soort kruising tussen een hamburger en bolognesesaus op een broodje. In Amerika een geliefde schoollunch, maar hier zie je ze eigenlijk nooit. En dat terwijl de Sloppy Joe mogelijkheden biedt, die een hamburger niet heeft. Dus toen mr. Em onlangs trek had in hamburgers met allerlei extra’s erop, stelde ik voor om er Sloppy Joes van te maken. Daar kun je immers de saus volstoppen met alles wat je maar lekker vindt.

Smoky Sloppy Joe roll-ups

Deze spicy Sloppy Joe roll-ups waren de uitkomst: makkelijker te eten dan saus op een bolletje, met wat meer groenten dan klassieke Sloppy Joes, heerlijk pittig en ook nog eens zo klaar. Sloppy Joes voor grote mensen dus! Anders dan de Amerikanen heb ik de basis van de saus niet van ketchup gemaakt, maar van passata. Om het nog gekker te maken, doen ze in Amerika vaak een paar scheppen suiker door de saus, maar ook zonder ketchup en suiker is de saus echt zoet genoeg. Het zoete contrasteert heerlijk met de pittige chipotle.

Tips voor je Sloppy Joe

Natuurlijk kun je ook gewoon witte bolletjes gebruiken om je spicy Sloppy Joes te maken. Ik gebruikte een chipoptlepeper uit blik voor de saus, nog meegebracht uit Amerika vorig jaar. Zo’n blikje bevat meestal een stuk of 8 chipotles, die ik individueel invries in kleine bakjes. Als je niet aan chipothles kunt komen (je kunt ze online wel bestellen), dan kun je ook Tabasco met chipotle gebruiken. Dat is iets minder rokerig van smaak, dus als je wat meer rooksmaak wilt, voeg dan ook nog wat pimentón toe.

Ik gebruik graag wortel in de saus, maar paprika is ook lekker. Kies dus vooral wat lekker lijkt en/of wat goed uitkomt. Kun je niet kiezen? Allebei is ook lekker!

Smoky Sloppy Joe roll-ups

Zo maak je smoky Sloppy Joe roll-ups voor 2 personen:

 • Kooktijd: 20 minuten
 • 1 middelgrote wortel of 1 puntpaprika
 • 1 ui
 • 100 ml passata
 • een kneepje citroensap
 • 1 chipotlepeper of 1/2 tl chipotle tabasco
 • 2 el ketchup
 • 250 gr gehakt
 • 2 Libanese flatbreads of 4 witte bolletjes
 • 1 avocado
 • sla en kaas naar smaak

Zo maak je het

Snijd de wortel en/of paprika in kleine blokjes. Doe een scheutje olie in een hapjespan, wok of grote koekenpan en fruit op zacht vuur. Snipper de ui en doe die bij de groente. Doe het gehakt in de pan zodra de ui mooi glazig ziet. Draai het vuur dan naar middelhoog en bak het gehakt mooi rul.

Als al het roze verdwenen is, voeg je de passata, het citroensap, de ketchup en de chipotle toe. Roer om, proef en maak om smaak met zout en zonodig peper. Draai het vuur laag en laat de saus 5 minuten rustig pruttelen.

Smoky Sloppy Joe roll-ups

Pel en prak ondertussen de avocado en besmeer de flatbreads of bolletjes hiermee. Leg onderop wat sla, als je die gebruikt. Schep de saus op de flatbreads of bolletjes, Leg als je wilt een plak kaas of wat geraspte kaas op de saus. Rol op of klap dicht en eet – met beleid! – op.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 21 april 2017

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply