Salade met zalm en courgette

Salade met courgette en zalm

Gebakken courgette met een heerlijke volle smaak, gecombineerd met knapperige maïskorrels, frisse sla en romige zalm in een heerlijke salade!

Ik heb getwijfeld of ik dit nou een maaltijdsalade moest noemen of niet… Uiteindelijk werd het niet, want een stuk brood is hier zó lekker bij, dat het eigenlijk niet mag ontbreken. Natuurlijk is deze salade ook perfect geschikt als lunch! Het klinkt zo simpel, salade met courgette en zalm, maar de dit is een duidelijk geval van 1 en 1 is 3.

Salade met courgette en zalm

Salade met courgette en zalm

Doordat de courgette gebakken wordt, krijgt hij een heerlijke volle smaak. Gecombineerd met de knapperige maïskorrels, frisse sla en romige zalm  wordt het een heerlijke salade!

Zoals altijd bakte ik voor deze salade mijn zalm praktisch rauw van binnen. Doe natuurlijk vooral wat je zelf fijn vindt! Voor de courgette geef ik je twee methoden. Ik vind in de oven fijner, omdat ik er verder geen omkijken naar heb, maar in de pan gaat sneller.

Zo maak je salade met courgette en zalm voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 gr gemengde sla (ik gebruikte veldsla en rucola)
  • 1 klein blikjes maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 140 gr zalmfilet

Zo maak je het

Courgette voorbereiden

Verwarm als je de courgette in de oven wilt klaarmaken de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 conventioneel. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd de helften nogmaals door midden. Snijd er vervolgens plakjes van. Als het goed is, heb je nu kwartronde stukjes.

Bereiden in de oven

Leg de stukjes courgette op een bakplaat en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak, plus een scheutje neutrale (olijf)olie. Roer het geheel even goed om. Zet de bakplaat in de oven en bak de courgette in 20-25 minuten mooi bruin. Roer tussentijds even om.

Bereiden in de pan

Verhit op middelhoog vuur een scheutje neutrale (olijf)olie in een koekenpan. Bak de courgettes rustig goudbruin, terwijl je ze af en toe omschept. Dit duurt ongeveer een kwartier.

Salade met zalm en courgette maken

Klop in een ruime kom een vinaigrette van de azijn, de olie en zout en versgemalen peper naar smaak. Doe de rucola, de maïs en de courgette bij de vinaigrette in een kom en hussel door elkaar. Verdeel de salade over twee borden.

Zalm bakken

Verhit op hoog vuur een koekenpan tot hij loeiheet is. Doe er dan een scheutje neutrale (olijf)olie in en bak de zalm hierin zo kort als je durft rondom. Voor mij is dat 1 minuut per kant, maar toen ik zwanger was, wilde ik hem door en door gaar en was het dus eerder 3-4 minuten per kant.

Leg de gebakken zalm op een snijplankje en snijd hem in plakken van ca. 1 cm dik. Schik de plakjes op de borden salade.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.6 / 5. Aantal: 7

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt