Pompoen met spicy maple syrup en pecannoten

Pompoen met spicy maple syrup en pecannoten

Of je hem nou voor Thanksgiving maakt of niet, deze pompoen met spicy maple syrup en pecannoten is heerlijk. Supereenvoudig, want de oven doet het werk!

Doe jij aan Thanksgiving? Ik vind het een prachtige traditie, maar net iets te ver van mijn bed om aan mee te doen. En laten we wel wezen: we hebben al genoeg te vieren in het najaar! Dat neemt niet weg dat ik het een mooi concept vind om stil te staan bij dankbaarheid. Bijvoorbeeld voor mijn familie en vrienden, voor mijn werk, mijn website (en jullie) en natuurlijk voor het feit dat het voor mij de normaalste zaak van de wereld is dat ik kan eten wat ik wil. Dat er niet alleen genoeg te eten is, maar dat ik ook nog eens kan kiezen wat ik maar wil. Zonder pompoen geen Thanksgiving, en daarom dus een recept dat past bij Thanksgiving: pompoen met spicy maple syrup en pecannoten.

Pompoen met spicy maple syrup en pecannoten

Thanksgiving

Er zijn meer manieren om dankbaar te zijn of je dankbaar te voelen dan eens per jaar een grote kalkoen eten en de dag erna koopjes scoren. De afgelopen jaren ben ik steeds vaker thuis yoga gaan doen. Eerst onregelmatig, maar zeker sinds dit jaar vrijwel dagelijks. Dankbaarheid is een belangrijk onderdeel van yoga.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren van alles gelezen over mindset en mindsetwerk. Ook daarbij is dankbaarheid een terugkerend thema. Een advies dat ik vaak heb gelezen is om aan het einde van iedere dag drie dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Een mooi ritueel, dat ik een tijdje heb volgehouden, tot ik het fijne boek “Elke dag een vraag” kreeg. Ik werd in het begin een beetje moe van al het pennen aan het einde van de dag. Terwijl ik dit type, merk ik dat ik die gratitude practice (want zo heet dat) een beetje begin te missen. Elke dag bedenken waar ik blij mee ben, werkt bij mij echt minder goed dan het zwart op wit zien. Een goede reden dus om er weer mee te beginnen!

Pompoen met spicy maple syrup

Deze pompoen met spicy maple syrup en pecannoten alleen geeft al drie redenen om dankbaar te zijn: smeltend zachte pompoen, spicy, boterige maple syrup en knapperige pecannoten. Heerlijk met een frisse salade ernaast, maar ook met vlees of vis erbij is dit een heerlijk gerecht.

Wil je dit gerecht vegan en/of melkvrij maken? Vervang dan de boter door een extra eetlepel extra vierge olijfolie. Minstens net zo lekker!

Zo maak je pompoen met spicy maple syrup en pecannoten:

  • Wachttijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 middelgrote flespompoen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 15 gr roomboter
  • 2 el maple syrup
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • 1/4 tl gemalen chilipeper
  • 25 gr pecannoten

Zo maak je het

Pompoen uit de oven

Verhit de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd hem in plakken van ca. 2 cm dik. Ik had een klein pompoentje en had daarom maar vier plakken, waarschijnlijk heb jij er meer. Smeer de pompoen in met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Spicy pompoen

Bak de pompoen 10 minuten in de oven. Smelt ondertussen de boter en meng de gesmolten boter met de maple syrup, de kruiden en zout naar smaak. Hak de pecannoten grof. Haal de pompoen na 10 minuten uit de oven en sprenkel het maple syrup-mengsel erover. Verdeel de pecannoten over de pompoen.

Bak de pompoen met spicy maple syrup nog 20 minuten in de oven, tot de pompoen boterzacht is.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.