Pasta met prei en walnoten

Gevulde pasta met walnoten en geroosterde prei

Deze pasta met geroosterde prei en walnoten is niet voor beginners. Subtiel én overweldigend lekker. Krokant én zalvig zacht. Zoet én aards.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit is geen pasta voor beginners. Het is een subtiele, overweldigend heerlijke pasta. Onderhuids én verslavend lekker. Krokant én zalvig zacht. Zoet én aards. Proeven?

Pasta met prei en walnoten

Pasta met een verhaal

Pasta met een grappig verhaal eigenlijk wel. Ik had zin om iets met prei te maken, liefst geroosterde prei. Maar wat? Ik ben dol op in olijfolie gebakken, gezouten walnoten, en die leken me er heerlijk bij. Na even denken leek gevulde pasta me daar heerlijk bij. Die week bleken de tortelloni met walnoten en ricotta in de bonus, en zo was de combi van pasta, walnoten en geroosterde prei geboren.

Mindblowing pasta

Leek me lekker, maar toen ik ging proeven, was ik verbaasd. Het was niet gewoon lekker. Het was subtiel, maar mindblowing verrukkelijk! Meestal zijn de verbazingwekkend heerlijke gerechten niet zo onderhuids (ook die van mij niet), maar dit…

Het zachte, zoete uiige van de geroosterde prei. De crunch en de hartige aardsheid van de walnoten. Romige pasta. Grassige olijfolie. Echt, dit gerecht MOET je proberen.

Pasta met prei en walnoten

Zelf pasta maken? Niet nodig!

En ja, natuurlijk is zelfgemaakte gevulde pasta het állerlekkerst. Uiteraard. Dus heb je daar tijd en zin voor: doen! Maar de realiteit is weerbarstiger, en jij wilt doordeweeks waarschijnlijk net als ik in een half uur kunnen aanschuiven. Dus doe jezelf een lol, en koop gewoon de beste gevulde pasta die je je kunt veroorloven. Dan komt het sowieso goed.

Zo maak je gevulde pasta met walnoten en geroosterde prei voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 3 flinke preien
  • 3 el van de beste extra vierge olijfolie die je hebt
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 50 gr walnoten
  • 250 gr verse gevulde pasta (liefst met walnotenvulling)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 185 graden hetelucht. Snijd de kontjes en het wilde gebladerte van de preien af. Halveer ze daarna in de lengte en spoel zand en andere ongerechtigheden tussen de laagjes uit.

Pasta met geroosterde prei

Leg de preihelften met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en besprenkel met 1 el van de olijfolie. Strooi er een snuf zout en zwarte peper naar smaak overheen. Zet dan de schaal in de oven en rooster de prei 20-25 minuten, tot hij bruine randjes heeft en het lichtgroen naar geel verkleurd is.

Gevulde pasta met walnoten

Hak ondertussen de walnoten grof en verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1 el van de olijfolie. Bak de walnoten hierin rustig, terwijl je ze regelmatig schudt. Bak ze tot ze diep goudbruin zijn en zo ongeveer naar popcorn ruiken, 3-5 minuten. Bestrooi ze met een snuf grof zeezout en schud de walnoten op een plat bord om gelijkmatig af te koelen.

Geroosterde prei en walnoten

Zet wanneer de prei net uit de oven is de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en hussel met de laatste el olijfolie.

Leg de preihelften terwijl de pasta kookt op een snijplank en snijd ze met een scherp mes overdwars in reepjes. Serveer de pasta met de prei en de walnoten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt