Pasta met venkel, prei en tonijn

Ik weet niet hoe dat bij jou gaat, maar bij ons thuis ontstaan regelmatig nieuwe recepten tijdens het koken. Deze pasta begon zijn leven op papier als pasta met venkel, prei en roze peper. Al kokend bedacht ik er geitenkaas en tonijn bij, en daar leken kappertjes en rucola me dan ook weer erg lekker bij. En dat bleek te kloppen: dit is echt een waanzinnig lekkere pasta. Romig door de geitenkaas, hartig door de tonijn en kappertjes en boordevol groente.

Pasta met venkel, prei en tonijn

Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten voor pasta met venkel, prei en tonijn voor 2 personen:

  • 1 venkelknol
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 preien
  • 2 el kappertjes
  • 150 gr pasta
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 2 handenvol rucola
  • 2 tl roze peper

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (1 reacties) Loading...


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de venkel in kleine stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Zet de bakplaat in de oven en rooster gedurende 10 minuten.

Snijd ondertussen de preien in de lengte doormidden en snijd er halve ringetjes van. Leg na de 10 minuten roosteren de prei en de kappertjes bij de venkel, schep om en rooster nog eens 20 minuten.

Pasta met geroosterde groente

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep direct na het afgieten om met de geitenkaas, zodat deze een saus vormt. Giet de olie van de tonijn af en roer de tonijn door de pasta. Schep daarna de pasta om met de geroosterde groente, de rucola en de roze peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.