Snelle pasta met tonijn en komkommer

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een snelle pasta met tonijn en komkommer voor doordeweeks, tevens zeer geschikt als lunch en in het bijzonder als “schoolpasta”: pasta voor in de lunchtrommel.

Snelle pasta met tonijn en komkommer

Meeneem-pasta met komkommer en tonijn

Deze pasta eet je lauw, maar omdat hij zoveel smaak en bite heeft, is hij zeker niet alleen voor de zomer, maar ook heerlijk gedurende de rest van het jaar! En omdat hij niet loeiheet of koelkastkoud hoeft, is hij ook ideaal om mee te nemen.

Trouwens, dat hoeft natuurlijk helemaal niet naar school of werk te zijn. Wat dacht je van een picknick, onderweg naar een vakantie of gewoon, de tuin in?

En stel, je wilt hem meenemen naar je werk, dan kan ik je deze bakjes (in verschillende maten) van harte aanraden. Ja, het is kunststof, maar dat is dan ook een stuk lichter dan glas. En deze bakjes hebben bij mij nog nóóit gelekt. En dat wil wat zeggen, want ik ben de koningin van de lekkende bakjes en zakjes!

Snelle pasta met olijven

Olijven zijn heerlijk in dit pastagerecht, maar mijn zoon gruwelt ervan, dus naar school krijgt hij de versie zonder mee. Zijn zusje van 2 is dan weer dól op olijven, die eet als ze de kans krijgt alléén de olijven. Dat wordt nog wat op school later…

Snelle pasta met tonijn en komkommer

Pasta met tonijn veganizen

Gebruik je liever geen zuivel, neem dan haver crème fraîche. De tonijn door de pasta kun je voor een vega(n) variant natuurlijk vervangen door een vegan tonijn. Ik ben daar nog niet genoeg in thuis om je een merk te adviseren, dus als je een goede weet: let me know!

[RECEPT]

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.

Razendsnelle pasta

Prak de tonijn grof. Giet de pasta af en meng de tonijn, komkommer en crème fraîche er doorheen. Proef en maar goed op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep ten slotte de olijven door de pasta.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt