Paddenstoelenravioli met groenekruidenolie

Zo dan, is dat schrikken. Viel ik van de week zomaar van mijn beste-trouwdag-denkbaar-honeymoon-in-de-tropen-roze-wolk keihard de Hollandse herfst in (en ja, technisch gezien ben ik nu dus “Mrs. Mr. Em”). Overigens heb ik op de honeymoon een heleboel geleerd over hoe sommige levensmiddelen groeien/gemaakt worden, dus reken maar op een hoop blogjes daarover! Daarnaast hebben we ter plaatse een kookles gevolgd, dus ook daar ga ik nog een hoop inspiratie uit halen.

Zelfgemaakte ravioli

Na de eerste schrik bleken er ook voordelen aan onze terugkeer te zitten: al onze dierbaren weer zien, lekkere wijn en natuurlijk zelf koken in onze eigen keuken! Meteen dus maar de herfst goed in gedoken en paddenstoelenravioli met groenekruidenolie gemaakt. Dit recept is voor 8-10 stuks, daarmee heb je een (romantisch) voorgerecht voor twee. Heb je meer eters, meer trek of wil je er een hoofdgerecht van maken, verveelvoudig het recept dan naar believen.

Zelf pasta maken

Hoe je zelf pasta maakt, lees je in dit recept. Heb je geen tijd of zin om zelf pasta te maken, gebruik dan wontonvellen van de toko, dat werkt ook.

Paddenstoelenravioli met groenekruidenolie

 

Bereiding: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten voor paddenstoelenravioli met groenekruidenolie voor 2 personen:

  • 1 takje oregano, alleen de blaadjes
  • 4 takjes basilicum
  • 4 blaadjes salie
  • een kneepje citroen
  • 1 portie vers pastadeeg, uitgerold (die gebruikte ik niet helemaal, van de rest kun je uiteraard lintpasta maken)
  • 50 gr gemengde paddenstoelen naar smaak
  • 1 klein uitje of een halve gewone ui
  • naar smaak: olijfolie, zout en peper, Parmezaanse kaas en als je het hebt: truffel of echte (!!) truffelolie.

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Groenekruidenolie

Begin met de kruidenolie, dan kan die lekker op smaak komen. Doe daarvoor de basilicum en salie in een vijzel, blender, staafmixer of wat je maar hebt dat hier handig voor is. Maal de kruiden fijn (maar niet tot een pasta!). Voeg dan de citroen toe, en beetje bij beetje olie, totdat de consistentie naar je zin in. Voeg dan een beetje zout en peper toe en zet de olie weg om de smaken te laten intrekken. Overigens heb je op deze manier sowieso te veel olie, maar met minder kruiden kan een staafmixer oid niets beginnen. Maar deze olie krijg je met andere dingen vast wel op!

Paddenstoelenravioli met groenekruidenolie

Paddenstoelenravioli

Snijd de paddenstoelen heel fijn en snipper de ui. Fruit de ui in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Laat hem glazig, maar niet bruin worden. Voeg wanneer de ui glazig is de paddenstoelen en de oregano toe en zet het vuur hoger. De paddenstoelen moeten echt flink bakken, al het vocht moet eruit zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Als je truffeljus hebt, kun je dit het beste meebakken, zodat de vulling van de ravioli niet te vochtig is.
Wanneer het mengsel mooi droog is, spreid je het uit op een bordje om af te koelen. Als je truffelolie of zelfs echte truffel hebt, meng die dan door het mengsel wanneer dit afgekoeld is.

Paddenstoelenravioli met groenekruidenolie

Ravioli maken

Rol het deeg met een pastamachine of met een deegroller uit tot het superdun is, zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Verdeel hoopjes van het mengsel gelijkmatig over het deeg. Bestrijk het deeg rondom de hoopjes met wat water, leg er de andere helft van het deeg overheen en druk de lucht vanaf de hoopjes uit de ravioli. Dus eerst lucht eruit en dan de randjes aandrukken, anders krijg je bellen en barstende ravioli.

Paddenstoelenravioli met groenekruidenolie

Kook de ravioli in licht gezouten water in vier minuten gaar. Leg ze op een bord, druppel er olie overheen en schaaf er als je dat wilt Parmezaanse kaas overheen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.