Heerlijk ontbijten met Pasen

Of je nu van zoet of van hartig houdt: ontbijten moet je toch. Zeker met Pasen wordt er vaak groots uitgepakt. Bij mij thuis kwamen we vroeger niet veel verder dan afbakbroodjes en (chocolade)eitjes, maar bij mijn schoonfamilie schuift in andere jaren iedereen aan voor een megabuffet.

Heerlijk ontbijten met pasen

Paasbrunch of ontbijt

Natuurlijk vind ik het sowieso leuk om iets lekkers te maken. Pasen, en dan vooral een paasontbijt of paasbrunch, markeert voor mij echt het begin van de lente als het op eten aankomt. Opeens is er allerlei lekkers dat “voorjaar!” schreeuwt, en dat zet ik natuurlijk graag op tafel. Mijn favorieten voor het paasontbijt vind je hier dan ook op een rij.

Zoet paasontbijt

Mijn eiertaartjes met citroencrème waren een flinke hit vorig jaar. Dit is de zoete variant.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Ook brioche is altijd een goede keuze! Maak een klassieke versie, perfect voor met gerookte zalm, of kies voor een pull apart variant met jam en zeezout.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Over jam gesproken: de lekkerste jam maak je natuurlijk zelf! Mijn favoriet is deze aardbeienjam met citroen.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Geen zin in jam? Van briochedeeg kun je ook een prachtig vlechtbrood maken, zoals deze frambozenbabka.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Liever geen brood bakken? Dan is een Dutch baby altijd een goed idee. Mijn favoriet is en blijft deze met citroen en vers fruit.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Hartige paasontbijt

Natuurlijk horen ook hartige gerechten bij een paasbrunch of paasontbijt!

Maak bijvoorbeeld de hartige variant van die vrolijke eiertaartjes met citroencrème. Of beter nog: maak ze zoet én hartig!

Heerlijk ontbijten met Pasen

Wil je echt uitpakken, kies dan voor deze zalmbrioche. Daarmee zet je echt een pronkstuk op tafel! Ook prima geschikt voor met zijn tweeën.

Heerlijk ontbijten met Pasen

Meer eiergerechten kunnen natuurlijk niet ontbreken. Mijn favoriet zijn misschien wel de oeufs en cocotte: in de oven gebakken eitjes, waarmee je eindeloos kunt variëren. Met room, met kas, met groente of zelfs met paté: alles kan en alles mag.

Heerlijk ontbijten met pasen

Wil je indruk maken, kies dan voor de schuimomelet. Heel gemakkelijk te maken, en zo’n spectaculair luchtige omelet is ontzettend feestelijk!

Schuimomelet

Ben je thuis met een wat grotere groep, dan is een quiche of andere hartige taart altijd leuk. Wil je eens iets anders dan anders, maak dan eens een soort spanakopita, zoals deze Griekse andijvietaart!

Heerlijk ontbijten met Pasen

Wil je het liever nóg makkelijker, maak dan deze heerlijke plaattaart met courgette en venkel: vol met de smaken van het voorjaar en een plaatje om te zien!

Heerlijk ontbijten met pasen

Gepubliceerd op 6 april 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.