Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Emma. Sinds 2013 eigenaar van Em’s Real Food, sinds 2014 vrouw van mr. Em, sinds 2016 trotse mama van H, jurist, vriendin, dochter en nog veel meer.

Ik eet alles: van rauwe ham tot tarwegras, van tempeh tot snickers. Welkom in mijn keuken.

Over mij

Wat ik voor jou kan betekenen!

Dit blog is bedoeld voor mensen die zulke inspiratie zoeken en is met name gericht op gerechten die weinig tijd en/of inspanning kosten: weinig moeite, veel effect.

Doordeweeks kook ik snel maar echt en lekker. Op keukendagen kook ik uitgebreider. Dat kan van alles zijn: ’s morgens vroeg de runderlappen opzetten, op een regenachtige middag koekjes bakken, drie of meer gangen voor twee of meer vrienden of een tafel vol met hapjes voor een feestje. Ik probeer veel vegetarisch te koken, maar ik ben geen vegetariër. Het vlees dat ik eet, is (uiteraard) zo biologisch mogelijk, oftewel: ik koop het diervriendelijkste vlees dat ik me kan veroorloven.

Leren koken

Wil je leren koken? Ook daar kan ik je bij helpen. Leren koken draait om het ontwikkelen van je smaak en het opdoen van ervaring. Mijn recepten laten vaak ruimte voor eigen interpretatie (“naar smaak”), maar dat is voor mij de essentie van koken: ontdekken (en later weten) wat een bepaalde toevoeging met je gerecht zal doen en weten of jij dat lekker vindt. Als je mijn recepten dus volgt en waar nodig zelf experimenteert, ben ik ervan overtuigd dat je, net als ik, al doende kan leren koken.

Hoe ben ik in de keuken terechtgekomen?

Ik begon mijn kokende bestaan al jong: als enig kind van twee hobbykokende ouders stond ik als zesjarige met een groot koksmes peterselie te hakken. Toen ik acht werd gaf ik een kookpartijtje en toen ik tien jaar later het huis uit ging was dat met een complete keukenuitzet: vijf pannen, twee koksmessen, een snijplankenset, vergiet, schort, pannenlappen, spatels, soeplepels en een knoflookpers. Koken zit dan ook in mijn systeem.

Ik kook vrijwel elke dag

Vanaf het moment dat ik het ouderlijk huis verliet is koken de enige hobby die ik dagelijks uitoefen en heb ik mijn repertoire via de gebruikelijke pakjes en studentenmeuk (pasta, pasta en nog eens pasta, met saus uit een potje of wat er maar in de koelkast lag) omgebogen tot lekker en echt eten, zonder pakjes en kant en klaar.

Koken met en voor kinderen

Sinds de geboorte van onze zoon in december 2016 is het koken een logistieke uitdaging. Desondanks is het nog altijd mijn grootste hobby, en ook hij is er dol op. Gelukkig is hij net zo’n goede eter als zijn ouders!

Over mij

Mijn man (mr. Em) en mijn familie en vrienden zijn zeer begaan met het oppeuzelen van mijn gerechten en het ontfutselen van recepten (met stip op 1: mijn warme, vloeibare chocoladetaartjes). Koken voor een tafel vol extended family en samen eten is dan ook mijn allergrootste hobby.

Em’s Real Food heeft KvK-nummer 75393530.


NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.