Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Emma van der Deijl! Alles wat je over mij wilt weten, staat als het goed is op deze pagina. Mis je nog iets? Stel me dan vooral onderaan je vraag!

Over mij

In 2009 ben ik afgestudeerd als meester in de rechten en tot 2020 heb ik als jurist bij de overheid gewerkt. Naast mijn werk zocht ik een creatieve uitlaatklep, en dat werd Em’s Real Food. Inmiddels ben ik in de gelukkige positie dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Ik kook gevarieerd, véél vegetarisch en ik eet zo ongeveer alles, dus wat voor recept je ook zoekt, de kans is groot dat je het bij mij gaat vinden!

De recepten van Em’s Real Food

Dit blog is bedoeld voor mensen die zulke inspiratie zoeken en is met name gericht op gerechten die weinig tijd en/of inspanning kosten: weinig moeite, veel effect.

Doordeweeks kook ik snel maar echt en lekker. Op keukendagen kook ik uitgebreider. Dat kan van alles zijn: ’s morgens vroeg stoofvlees opzetten, op een regenachtige middag koekjes bakken, drie of meer gangen voor twee of meer vrienden of een tafel vol met hapjes voor een feestje. Ik probeer veel vegetarisch te koken, maar ik ben geen vegetariër. Het vlees dat ik eet, is (uiteraard) zo biologisch mogelijk, oftewel: ik koop het diervriendelijkste vlees dat ik me kan veroorloven.

Over mij

Moeite met koken?

Wil je leren koken? Ook daar kan ik je bij helpen. Koken draait om het ontwikkelen van je smaak en het opdoen van ervaring. Mijn recepten laten vaak ruimte voor eigen interpretatie (“naar smaak”), maar dat is voor mij de essentie van koken: ontdekken (en later weten) wat een bepaalde toevoeging met je gerecht zal doen en weten of jij dat lekker vindt. Als je mijn recepten dus volgt en waar nodig zelf experimenteert, ben ik ervan overtuigd dat je, net als ik, al doende kan leren koken.

Allergisch, overgevoelig, vegan?

Door een zeer allergisch familielid, ben ik uitermate bedreven in koken zonder melkeiwit, koemelk en lactose. Ook in de veganistische keuken ben ik inmiddels behoorlijk thuis.

Als ik zeg dat mijn gerechten geschikt zijn voor jouw dieet, zíjn ze dat ook. Soms is er daarvoor een kleine aanpassing nodig, maar die vind je altijd in het recept terug.

Hoe ben ik in de keuken terechtgekomen?

Ik begon mijn kokende bestaan al jong: als enig kind van twee hobbykokende ouders stond ik als zesjarige met een groot koksmes peterselie te hakken. Toen ik acht werd gaf ik een kookpartijtje en toen ik tien jaar later het huis uit ging was dat met een complete keukenuitzet: vijf pannen, twee koksmessen, een snijplankenset, vergiet, schort, pannenlappen, spatels, soeplepels en een knoflookpers. Koken zit dan ook in mijn systeem.

Over mij

Ik kook vrijwel elke dag

Vanaf het moment dat ik het ouderlijk huis verliet is koken de enige hobby die ik dagelijks uitoefen en heb ik mijn repertoire via de gebruikelijke pakjes en studentenmeuk (pasta, pasta en nog eens pasta, met saus uit een potje of wat er maar in de koelkast lag) omgebogen tot lekker en echt eten, zonder pakjes en kant en klaar.

Koken met en voor kinderen

Met twee jonge kinderen is koken regelmatig een logistieke uitdaging. Dankzij een goed weekmenu lukt koken echter vrijwel altijd. En ook al is koken inmiddels mijn werk, het is ook nog altijd mijn grootste hobby. Onze zoon is ook al dol op koken, en is net zo’n goede eter als zijn ouders!

Over mij

Mijn man (mr. Em) en mijn familie en vrienden zijn zeer begaan met het oppeuzelen van mijn gerechten en het ontfutselen van recepten. Koken voor een tafel vol extended family en samen eten is dan ook mijn allergrootste hobby.

Zo zeer zelfs, dat we ons nieuwe huis hebben gekocht met een lange eettafel in gedachten. Midden in de coronapandemie. Want koken en eten is leven, en koken voor mijn dierbaren is de kers op de taart.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.