Over mij

Ik ben Emma van der Deijl! Alles wat je over mij wilt weten, staat als het goed is op deze pagina. Mis je nog iets? Stel me dan vooral onderaan je vraag!

Over mij en mijn carrière

Na een jarenlange carrière als jurist bij de overheid, heb ik in 2020 besloten mijn hart te volgen en van mijn hobby mijn beroep te maken. Koken voor een tafel vol extended family en samen eten is dan ook mijn allergrootste hobby.

Zo zeer zelfs, dat we ons nieuwe huis hebben gekocht met een lange eettafel in gedachten. Midden in de coronapandemie. Want koken en eten is leven, en koken voor mijn dierbaren is de kers op de taart.

Over mij - Emma van der Deijl
Foto: Jessica Vink

De recepten van Em’s Real Food

Dit blog is bedoeld voor mensen die zulke inspiratie zoeken en is met name gericht op gerechten die weinig tijd en/of inspanning kosten: weinig moeite, veel effect.

Doordeweeks kook ik snel maar echt en lekker. Op keukendagen kook ik uitgebreider. Dat kan van alles zijn: ’s morgens vroeg stoofvlees opzetten, op een regenachtige middag koekjes bakken, drie of meer gangen voor twee of meer vrienden of een tafel vol met hapjes voor een feestje. Ik probeer veel vegetarisch te koken, maar ik ben geen vegetariër. Het vlees dat ik eet, is (uiteraard) zo biologisch mogelijk, oftewel: ik koop het diervriendelijkste vlees dat ik me kan veroorloven.

Allergisch, overgevoelig, vegan?

Door een zeer allergisch familielid, ben ik uitermate bedreven in koken zonder melkeiwit, koemelk en lactose. Ook in de veganistische keuken ben ik inmiddels behoorlijk thuis.

Als ik zeg dat mijn gerechten geschikt zijn voor jouw dieet, zíjn ze dat ook. Soms is er daarvoor een kleine aanpassing nodig, maar die vind je altijd in het recept terug.

Over mij

Ik kook vrijwel elke dag

Vanaf het moment dat ik het ouderlijk huis verliet is koken de enige hobby die ik dagelijks uitoefen en heb ik mijn repertoire via de gebruikelijke pakjes en studentenmeuk (pasta, pasta en nog eens pasta, met saus uit een potje of wat er maar in de koelkast lag) omgebogen tot lekker en echt eten, zonder pakjes en kant en klaar.

Over mij

Koken met en voor kinderen

Met twee jonge kinderen is koken regelmatig een logistieke uitdaging. Dankzij een goed weekmenu lukt koken echter vrijwel altijd. En ook al is koken inmiddels mijn werk, het is ook nog altijd mijn grootste hobby. Onze zoon van 4 is ook al dol op koken, en is net zo’n goede eter als zijn ouders. Onze dochter van 1 proeft naar hartelust mee.

Gevlochten brioche

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.