Romige, zoete pompoen, friszoete tomaatjes en een heleboel smaak: deze ovenpompoen is niet alleen megamakkelijk, maar bovenal waanzinnig lekker!
Pompoen uit de oven
Dit recept kwam een beetje uit de lucht vallen: een tafel vol eters, pompoen uit de groentetas en zin in tomaatjes uit de oven. De twee elementen bleken waanzinnig goed te combineren, zo goed zelfs, dat we het drie dagen later weer aten.
Het kost zeker even wat tijd, maar het smaakt fantastisch en het is goed voor te bereiden. Als je op dag 1 de pompoen schoonmaakt en voorbakt, dan hoef je op dag 2 alleen maar even de tomaten te snijden en de groenten af te bakken voor een heerlijk gerecht.
Wil je wat meer pit, dan is een crispy chili olie hier heerlijk bij. Ik kies meestal voor Çitir biber of Yum Yum van Trouble & Spice, maar ook de klassieker van Lao Gan Ma is hier heerlijk bij. Met de code Ems10 krijg je trouwens bij Trouble & Spice 10% korting op je hele bestelling!
Zo maak je ovenpompoen met tomaatjes voor 2 personen:
- Wachttijd: 45 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 kleine flespompoen (of een halve grote)
- 250 gr kerstomaatjes (liefst romaatjes, die langwerpige)
- 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 1/2 tl venkelzaad
- 3 el goede olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 regulier. Schil de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Leg deze op een bakblik, besprenkel met 2 el olijfolie en zwarte peper en zout naar smaak. Hussel goed en bak de pompoen gedurende 20 minuten.
Pompoen met tomaat
Snijd de tomaatjes doormidden. Proef of er nog zout en peper bij de pompoen moet en voeg die zonodig toe. Leg de stukjes tomaat vervolgen bij de pompoen op het bakblik en verdeel de kruiden en de laatste olie erover. Hussel alles goed om en bak nog 25 minuten in de oven.
Bestrooi als je wilt met wat gehakte platte peterselie.
Heerlijk met lam met ras el hanout, kip milanese of bijvoorbeeld tonijn met zwartepeperkorst, maar ook met risotto!
Laat hier weten wat je er van vindt