Ovenpompoen met tomaatjes

Pompoen uit de oven

Dit recept voor ovenpompoen met tomaatjes kwam een beetje uit de lucht vallen: een tafel vol eters, pompoen uit de groentetas en zin in tomaatjes uit de oven. De twee elementen bleken waanzinnig goed te combineren, zo goed zelfs, dat we het drie dagen later weer aten. Het kost zeker even wat tijd, maar het smaakt fantastisch en het is goed voor te bereiden. Als je op dag 1 de pompoen schoonmaakt en voorbakt, dan hoef je op dag 2 alleen maar even de tomaatjes te snijden en de groenten af te bakken voor een heerlijk gerecht.

Ovenpompoen met tomaatjes

Zo maak je ovenpompoen met tomaatjes voor 2 personen:

  • Wachttijd: 45 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • 1 kleine flespompoen (of een halve grote)
  • 250 gr kerstomaatjes (liefst romaatjes, die langwerpige)
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 3 el goede olijfolie

Zo maak je het

Pompoen uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 regulier. Schil de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Leg deze op een bakblik, besprenkel met 2 el olijfolie en zwarte peper en zout naar smaak. Hussel goed en bak de pompoen gedurende 20 minuten.

Pompoen met tomaat

Snijd de tomaatjes doormidden. Proef of er nog zout en peper bij de pompoen moet en voeg die zonodig toe. Leg de tomaatjes vervolgen bij de pompoen op het bakblik en verdeel de kruiden en de laatste olie erover. Hussel alles goed om en bak nog 25 minuten in de oven.

Bestrooi als je wilt met wat gehakte platte peterselie.

Ovenpompoen met tomaatjes

Heerlijk met lam met ras el hanout, kip milanese of bijvoorbeeld tonijn met zwartepeperkorst, maar ook met risotto!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 1 december 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply