Melkvrije aspergequiche

Quiche zonder melk

Dit recept voelt een beetje tegennatuurlijk voor mij, omdat er twee dingen uit een pakje in gaan: biologische pesto van AH en deeg voor hartige taart van Koopmans uit de vriezer. Hier zit echter een enorm voordeel aan: op deze manier is de quiche helemaal koemelkvrij, en dat is bij ons thuis heel belangrijk in verband met een dodelijke allergie voor melkeiwit (dus niet alleen koe, maar álle dierlijke melk!) bij mijn schoonzusje.

Koken zonder melk

In de afgelopen 10 jaar heb ik dan ook heel van heel wat recepten melkvrije versies ontwikkeld, zoals chocoladetaart, brioche, tomaatpesto, shortbread, ijs, baked oatmeal en vruchtentaart . Zo ook van deze quiche.

Let als je zonder melk of andere allergenen kookt wel altijd goed op. Veel fabrikanten passen eens in de zoveel tijd hun producten aan, waardoor het kan zijn dat er opeens wel melk, noten of wat ook in zit. Lees dus altijd de verpakkingen van kant-en-klare producten voor je ze gebruikt, ook al heb je dat al honderd keer eerder zonder problemen gedaan.

Aspergequiche

Groene asperges lenen zich perfect voor quiches en andere hartige taarten. Je hoeft ze niet te schillen, ze geven veel smaak, ze staan prachtig en als je er teveel hebt, kun je er allerlei andere lekkere dingen mee maken. Gewoon even grillen en met wat zout opeten als borrelhapje is trouwens ook een prima plan.

Melkvrije aspergequiche

Zo maak je 1 melkvrije aspergequiche:

 • Wachttijd: 25 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • 4 plakjes deeg voor hartige taart
 • 1 bosje groene asperges
 • 3 plakken rauwe ham, in reepjes
 • 5 eieren
 • 120 ml sojaroom
 • 1 el biologisch pesto van AH

Zo maak je het

Quiche met asperges

Ontdooi het deeg, vet een quichevorm in en verwarm de oven voor op 200 graden. Grill terwijl het deeg ontdooit de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben. Ze hoeven niet gaar te zijn.

Bevochtig de ontdooide deegplakjes, stapel ze op elkaar en rol ze uit tot ze groot genoeg zijn om de vorm te bedekken. Leg het deeg in de vorm en snijd de randen mooi weg.

Quiche met ham en pesto

Leg de ham op de bodem van de vorm. Leg de asperges er in een mooi patroon op. Kluts de eieren, de room en de pesto los met flink wat zwarte peper. Zout is niet nodig, omdat de ham en de pesto van zichzelf al vrij zout zijn.

Melkvrije aspergequiche

Giet de vulling behoedzaam tussen de asperges, zodat die er bovenuit blijven steken. Bak de quiche gedurende 25-30 minuten goudbruin. Laat 5-10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt, dan kun je er mooiere punten van snijden.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 24 mei 2015

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Reacties

 1. Hester zegt

  Ziet er lekker uit! Vraagje, in pesto zit toch ook kaas? Ik wil deze quiche graag maken voor iemand die een koemelkallergie heeft namelijk.

  • EM's REAL FOOD zegt

   Hoi Hester, normaal gesproken zit er kaas in pesto. MAAR in de biologische groene pesto van het AH huismerk zit geen kaas en ook geen andere melkproducten. Die is dus helemaal veilig voor mensen met een koemelkallergie. Veel kook- en eetplezier!

Leave A Reply