Koningsdag leek me een goed moment om weer eens een aantal oranje recepten op een rijtje te zetten! Zelf heb ik overigens helemaal niks met Koningsdag, maar dat neemt niet weg dat deze gerechten er altijd wel in gaan.
De leukste Koninginne/Koningsdagen ooit beleefde ik trouwens in het buitenland, bijvoorbeeld in een Ierse pub in Zuid-Frankrijk, waar zolang we met ons in het oranje getooide clubje drankjes bleven bestellen, de Nederlandse manager Marco Borsato en Guus Meeuwis bleef draaien. Of die keer dat mijn twee beste vriendinnen in Luxemburg langskwamen voor de (gele) duck race. Of die andere keer in Zuid-Frankrijk op het strand! En hopelijk wordt het dit jaar ook weer prachtig: er even tussenuit met zijn drietjes.
Oranje recepten
Zelfs ontbijten kan oranje, met deze wafels met zoete aardappel.
Misschien wel mijn favoriete soep aller tijden: salmorejo. Koud, dus het weer moet wel een beetje meewerken. Toch koud? Deze pittige wortelsoep verwarmt je van binnenuit. Deze tomaat-paprikasoep trouwens ook.
Liever iets stevigers dan soep? Deze paprikaquiche is altijd lekker en staat geweldig op tafel.
Wel zin in paprika, maar na al die biertjes niet in carbs? Maak lekker courgetti met paprikasaus.
Ook graag het glas heffen in stijl? Deze bloedsinaasappel&gin-cocktail is prachtig oranje.
De wortel kan natuurlijk niet achterblijven. Wist je trouwens dat wortels vroeger lang niet allemaal oranje waren? Paars, wit, geel, alles kwam voorbij. Door Nederlandse, oranjegezinde boeren eten we nu echter voornamelijk oranje wortels. Bijvoorbeeld als salade, in de tarte tatin of als houmous!
Laat hier weten wat je er van vindt