Wat at Em – highlights van (palm)pasen

Na een paar weken geen Wat at Em wegens te vaak uit eten, rare kliekjesdagen en wat dies meer zij, leek een samenvatting van de dagen tot en met pasen me dan wel weer heel leuk. In random volgorde dan ook hierbij de culinaire highlights van de afgelopen weken!

Highlights

Met stip op 1: de gerookte zalm van eigen barbecue. Zo lekker dat we het vijf dagen later gewoon nog eens gemaakt hebben. Het is even een klusje met pekelen, barbecue aan het roken brengen en zalm roken, maar oeioei wat is dat heerlijk zeg! En extra lekker doordat je de binnenkant helemaal rauw kunt laten. Daar ben ik namelijk dol op, lillend rauwe zalm, maar tijdens de zwangerschap mocht ik dat natuurlijk niet. Ik had dus nog wat in te halen. Dit was trouwens ook het eerste diner buiten, joehoe!

Wat at Em - highlights van (palm)pasen

Met stip op 2: brioche. Ik had al veel vaker brioche gemaakt, en deze brioche was gewoon volgens mijn eigen recept. Dit exemplaar was echter wel zo prachtig, zo perfect gelukt, dat ik heb staan stuiteren van plezier. Het is overigens een werkje van niks, deze brioche bereiden. Extra fijn. Bovendien natuurlijk perfect als paasontbijt!

Brioche

Meer vis: kabeljauw uit de oven met spek en citroen. Even een priegelwerkje, maar werkelijk iedere hap was belachelijk lekker. Het recept komt dan ook snel online. Extra fijn met tuinbonen in roomsaus en gebakken spaetzle.

Wat at Em - highlights van (palm)pasen

Voor de Paasbrunch: tarte tatin van tomaat, in mijn nieuwe tatinvorm. Een plaatje om te zien en onbetamelijk lekker.

Wat at Em - highlights van (palm)pasen

Plaatje op tafel: venkelcarpaccio met grapefruit. Zo lekker dat ik hem iedereen voor Pasen heb aangeraden, maar daarna natuurlijk net zo lekker.

Venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas

Een echte voorjaarsgroente: artisjokken, op klassieke wijze. Lekker buiten in de zon blaadjes van zo’n knop af trekken, voor het ultieme voorjaarsgevoel.

Klassieke artisjokken

Doe eens hip: ik maakte ook weer eens een boerenkoolsalade. Dit keer niet met pompoen of citrusfruit, maar met zoete aardappel en paprika!

Boerenkoolsalade met paprika, spinazie en zoete aardappel

Lekker messy: Smoky Sloppy Joe roll-ups. Zo lekker, dat ook hiervan het recept binnen zeer afzienbare tijd online verschijnt.

Smoky Sloppy Joe roll-ups

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *