Het lekkerste paasontbijt

Pasen is misschien wel het origineelste feest van het jaar: de meeste mensen doen immers een feestelijk ontbijt. Om je ook dit jaar het lekkerste paasontbijt op tafel te laten zetten, heb ik mijn persoonlijke favorieten hieronder verzameld.

Het lekkerste paasontbijt

Brioche

Geen brood feestelijker dan zelf gebakken brioche, wat mij betreft. Je kunt brioche zowel met zoet als hartig beleg eten, maar ook zo, met een laag roomboter is het heerlijk. Het ziet er bovendien prachtig uit, en het recept is veel makkelijker dan je misschien zou denken!

Het lekkerste paasontbijt

Pull-apart brioche

Eén stapje moeilijker dan brioche is pull-apart brioche: een brood in laagjes, gevuld met jam, waar je stukken vanaf plukt. Zeker niet te ingewikkeld, en wel waanzinnig lekker!

Pull-apart brioche met jam

Eiertaartjes met citroencrème

Hartig of zoet, het kan allebei met deze heerlijk knapperige filodeegtaartjes gevuld met ei en citroencrème!

Eiertaartjes met citroencrème

Zelfgemaakte jam

Weinig maakt je ontbijt zó lekker als zelfgemaakte jam. Deze versie met aardbeien, rozemarijn en citroen is fris en kruidig van smaak en maakt van elke boterham een meesterbaksel.

5 beste ontbijtjes voor de zomer

Schuimomelet

Een ei hoort erbij, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd gekookt te zijn! Maak bijvoorbeeld eens een superluchtige schuimomelet. Klinkt spannend, ziet er geweldig uit, en is echt een eitje (sorry, te makkelijk)!

Schuimomelet

Dutch baby

Zie jij een beetje spektakel wel zitten aan de ontbijttafel? Maak dan eens een Dutch baby met citroen en fruit! Een plaatje om te zien!

5 beste ontbijtjes voor de zomer

Pancakes

Vind je een Dutch baby net een beetje te spannend, maak dan eens deze paasgele maïspancakes! Minstens net zo lekker en minstens net zo feestelijk.

Maïspancakes met frambozen-maplecompote

Gepubliceerd op 18 april 2019

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.