Groenlofstamppot met makreel

Deze groenlofstamppot met makreel was een experimentje. Want groenlof is nu eenmaal een enorme struik, dus met zijn tweeën eet je er twee keer van.

Groenlof klaarmaken

Groenlof zal niet snel mijn favoriete groente worden, maar dit echt een heerlijk gerecht. De combinatie van het bittere van de groenlof met de smeuïge aardappels, hartige makreel en pittige mosterd is fantastisch.

Wat at EM - weekmenu 43

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor groenlofstamppot met makreel voor 2 personen:

  • 500 gr kruimige aardappels
  • Een halve struik groenlof (van de andere helft maak je bijvoorbeeld dit pastagerecht)
  • Evt een scheutje melk
  • 200 gr gerookte makreelfilet
  • Grove mosterd

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars Loading...

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de groenlof in repen. Verhit als de aardappels bijna klaar zijn in een koekenpan een scheutje olie op laag vuur en bak hierin de makreel om en om tot de filets krokant zijn.

Groenlofstamppot maken

Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en bewaar – als je geen melk wilt gebruiken voor je puree –  een scheut van het kookwater. Stamp de aardappels en de groenlof door elkaar en maak de stamppot smeuïg met het kookwater of een scheutje melk. Maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de stamppot met de makreelfilets en een flinke schep grove mosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.