Groenlofstamppot met makreel

Groenlofstamppot met makreel

Groenlof lijkt voor geen meter op witlof en roodlof, dus wat moet je ermee? Groenlofstamppot is heerlijk, zeker met gerookte makreel erbij!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Groenlof. Het komt vaak in een enorme struik, het lijkt voor geen meter op de welbekende witlof en roodlof, en het is best een beetje bitter. Dus wat moet je daar nou weer mee maken? Deze groenlofstamppot met makreel is inmiddels een klassieker hier op de site én bij ons thuis. Groenlof lijkt namelijk meer op andijvie dan op witlof, en dus bedacht ik een recept waarin de groenlof op dezelfde manier verwerkt wordt als in de klassieke andijviestamppot.

Groenlofstamppot met makreel

Groenlofstamppot

Omdat groenlof nog wat bitterder is, leek het me lekker om daar een stevige smaak tegenover te zetten. Dat werd gerookte makreel: vettig, hartig en vol van smaak. Een flinke schep mosterd of crispy chili olie (!) maakt het helemaal af.

Dit recept voor groenlofstamppot is voldoende voor 2 personen. Je gebruikt 1 kleine of een halve grote struik groenlof. Heb je nog groenlof over? Geen nood, je kunt er ook een heerlijke pasta mee maken!

Groenlofstamppot met makreel

Groenlof klaarmaken

Groenlof zal niet snel mijn favoriete groente worden, maar dit echt een heerlijk gerecht. De combinatie van het bittere van de groenlof met de smeuïge aardappels, hartige makreel en pittige smaakmakers is fantastisch.

Zo maak je groenlofstamppot met makreel voor 2 personen:

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1 kleine of een halve grote struik groenlof
  • evt een scheutje melk
  • 200 gr gerookte makreelfilet
  • grove mosterd en/of crispy chili olie naar smaak

Zo maak je het

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de groenlof in repen. Verhit als de aardappels bijna klaar zijn in een koekenpan een scheutje olie op laag vuur en bak hierin de makreel om en om tot de filets krokant zijn.

Groenlofstamppot maken

Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en bewaar – als je geen melk wilt gebruiken voor je puree –  een scheut van het kookwater. Stamp de aardappels en de groenlof door elkaar en maak de stamppot smeuïg met het kookwater of een scheutje melk. Maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de stamppot met de makreelfilets en een flinke schep grove mosterd.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt