Soms heb ik gewoon even zin in eten dat écht snel is. Daar voldoet dit recept helemaal aan, en het is ook nog eens van het seizoen, want dit het beste moment voor deze groenlof met pasta en zalm.
Groenlof is voor veel mensen een lastige groente, want hij lijkt voor geen meter op witlof en roodlof, en hij is behoorlijk bitter. Dus googelen veel mensen naar recepten voor groenlof. Em’s Real Food to the rescue, want ik weet er wel raad mee!
Andijvie met pasta
Liever een andere groente? Geen punt, andere groene seizoensgroente kan ook prima, andijvie bijvoorbeeld. Als je maar een groente neemt die flink slinkt en een lekker bittertje heeft, komt het sowieso goed. Een mix is ook prima, dus als het nog rucola in je groentela ligt te verflenzen, doe die er dan vooral ook in.
Zo maak je groenlof met pasta en zalm voor 2 personen:
- Kooktijd: 15 minuten
- 1 struik groenlof of andijvie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 150 gr van de favoriete korte pasta
- kneepje citroensap
- 200-250 gr zalmfilet
Zo maak je het
Snijd de groenlof in reepjes en spoel die in een vergiet goed af. Verwijder desgewenst de pitjes uit je pepertje en snijd het fijn. Snijd de knoflook zijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Groenlof bereiden
Verhit wanneer de pasta nog 5 minuten moet koken een wok tot hij gloeiend heet is. Doe er een scheut olie in. Als die begint te walmen doe je de knoflook en de rode peper in de pan. Laat onder voortdurend roeren of walsen max 1 minuut bakken, tot het heerlijk begint te geuren.
Voeg dan de groenlof toe, voeg zout naar smaak toe en roerbak de groente tot de harde delen zacht zijn. Voeg dan een kneepje citroensap toe. Draai het vuur onder de wok laag, giet de pasta af en hussel deze in de wok door de groenlof.
Bak ten slotte de zalm snel en heet in een scheutje olie, zodat de binnenkant nog een beetje rauw is. Vind je dat niet fijn, bak de zalm dan gewoon iets langer.
Ingrid zegt
Lekker! Ik zelf knijp de citroen al uit in de hals als ik hem in de lengte doe heb gesneden en de kern eruit heb gehaald .. zo doe ik dat met witlof ook. Dan kan de bittere smaak vast wat neutraliseren. Als het naderhand nog nodig is kan er na/tijdens het wokken nog een scheutje bij.. En ik had dit x geen zalmmoot, maar klein gesneden gerookte zalm en ook die combi vind ik erg lekker.
Emma van der Deijl zegt
Goeie tips! Heerlijk zeg!