Genomineerd voor een Liebster award

Door de lieve Boor van Domaine Malpas Kookt werd ik genomineerd voor een Liebster award. Een opsteker voor blogs om meer mensen te bereiken en om de schrijver van een blog beter te leren kennen.

Liebster award

Even kort de spelregels en daarna de antwoorden:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
 • Post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost

Dankjewel lieve Boor!

Welke kok(kin) heeft jou het allermeest geïnspireerd?

Absoluut Nigella Lawson! Eén van de eerste kookboeken die ik zelf kocht, was Voor altijd zomer van Nigella Lawson, nadat ik haar in een tv-programma had zien koken. Als puber kookte ik regelmatig complete diners uit dit boek. Ook toen paste ik al dingen aan naar mijn smaak, en dit boek staat dan ook vol met aantekeningen, en zit vol vlekken.

Welke groente kook je het allerliefste mee?

Oei, dat is een lastige! Ik kan écht niet kiezen. Avocado is één van mijn favorieten, maar daar doe ik doorgaans weinig meer mee dan snijden en op smaak maken. Met zoete aardappel en broccoli kan je veel verschillende dingen, en daar ben ik dol op. En natuurlijk asperges, zowel groene als witte. Altijd lekker en op zó veel manieren te bereiden!

Wafels met zoete aardappel

Was je als kind een makkelijke eter?

Ik lustte van alles niet, maar ik herinner me niet dat eten ooit strijd opleverde. Dingen die ik écht niet lustte, hoefde ik niet te eten, dan maakte mijn moeder iets anders voor me, want “dingen die ik niet lust, komen het huis niet eens in”. Overigens was (en ben) ik dol op spruitjes, en vond en vind ik frikandellen ontzettend vies, dus ik was niet helemaal een typisch kind op dat gebied.

Voor wie schrijf je je blog?

Voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, maar wel graag met verse ingrediënten koken, en zonder pakjes en mixen. Natuurlijk hoop ik daarmee ook over te kunnen brengen hoe leuk koken is!

Als je jezelf als gerecht moest omschrijven welk gerecht is dat dan?

Hahahahahaha, briljante vraag! Ik denk de taco met geroosterde broccoli en kikkererwten. Lekker fris, een beetje pit en natuurlijk met avocado.

Taco's met geroosterde broccoli en kikkererwten

Stel vanaf morgen woon je op een onbewoond eiland, welke kookproducten moeten mee?

Mijn nieuwe staafmixer moet absoluut mee, mijn oude staafmixer heb ik namelijk zoveel gebruikt dat hij na 7 jaar de geest heeft gegeven. Mijn kleine wok, want daar kan je alles mee maken. En uiteraard een groot en stevig koksmes, met fijne snijplank zodat het mes langer meegaat!

Ben jij een nette kok, of eentje met ontploft aanrecht?

Absoluut van de categorie ontploft aanrecht. Ik probeer altijd wel tussendoor op te ruimen, maar op de één of andere manier lukt het me nooit zo goed als ik zou willen, haha.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben jurist bij de Rechtspraak.

Zou je naast recepten ook over andere dingen willen schrijven?

O zeker! Ik heb bewondering voor de switch die Cakeje van Eigen Deeg heeft gemaakt door ook over reizen en wandelen te gaan schrijven. Het lijkt mij leuk om over het moederschap te schrijven, maar dan vooral praktisch, zoals ik ook over eten voor zwangeren en eten met kinderen schrijf. Ik heb nu al meerdere zwangere vriendinnen van veel advies kunnen dienen, zowel over de zwangerschap de vriezer vullen tijdens hun verlof) als over het moederschap, dus wie weet!

Welk sociaal medium gebruik je het meeste?

Poe, dat is een lastige! Ik kijk veel op Instagram, en probeer daar ook regelmatig te posten. Ook Twitter vind ik erg fijn, daar heb ik meer gesprekken.

Met wie zou je samen willen koken?

Ik heb de mazzel dat ik al eens met Joris Bijdendijk heb gekookt tijdens een workshop, en bij een andere workshop mocht ik koken met Sabrina Ghayour, die veel van mijn favoriete kookboeken geschreven heeft.

Ik kom op twee personen: Nigella Lawson, vanwege alle inspiratie en haar heerlijke recepten, en Hugh Fearnley-Whittingstall van The River Cottage. Hij heeft mijn twee favoriete kookboeken, Veg! en Heel Veel Veg! geschreven en ik zou graag van hem leren.

Mijn nominaties

Ik nomineer de fijne blogs Da Noi, Blond met een Groen geloof, Het Eten Is Klaar, Vertruffelijk en Anja’s Foodblog. Meedoen is natuurlijk geen verplichting!

De vragen

 • Omschrijf jezelf in vijf woorden.
 • Wat vind je het leukst aan bloggen en wat vind je het minst leuk?
 • Als je jezelf als gerecht moest omschrijven welk gerecht is dat dan?
 • Wat is je favoriete kookboek?
 • Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?
 • Welk recept/artikel is het populairst op je site?
 • Welk recept is minder populair, maar moeten we zeker eens proberen?
 • Wat is je meest geliefde keukengerei?
 • Wat is jouw favoriete groente?
 • Waar kun je echt van genieten?

 

Gepubliceerd op 7 april 2018

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply