Kleurige salade
Deze kleurige salade uit eigen tuin (of niet uit eigen tuin natuurlijk ;)) is niet alleen lekker voor bij de barbecue, maar ook heerlijk voor even snel doordeweeks, tijdens de lunch, of wanneer je maar trekt hebt in een vrolijke salade. Ik gebruikte voor de kleur bloemen van de Oost-Indische kers, maar andere eetbare bloemen, bijvoorbeeld viooltjes of rozenblaadjes kunnen natuurlijk ook. Let wel goed op dat je echt onbespoten blaadjes gebruikt!
Eetbare bloemen
Wat mij betreft kun je dan ook het beste bloemen uit eigen tuin/plantenbak gebruiken. Daarom adviseer ik je gewoon wat Oost-Indische kers te planten: doet het ook perfect op balkon, binnenplaats of dakterras, groeit snel, ziet er ontzettend fleurig uit en naast de bloemen zijn ook de blaadjes en de zaden eetbaar!
Zo maak je kleurige salade voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 100 gr gemengde sla naar smaak (dan wel wat je tuin/bak op dat moment te bieden heeft), ik gebruikte botersla, blaadjes van de Oost-Indische kers en pittige rucola uit de tuin
- Kruiden naar smaak of wat je hebt (ik gebruikte basilicum, platte peterselie en bieslook)
- Eetbare bloemen
- 1 el vers citroensap
- 3 el goede extra vierge olijfolie
Zo maak je het
Scheur of snijd de sla in stukjes, zodat je niet met van die slierten aan je vork zit als je gaat eten. Hak de kruiden en de bloemen grof. Klop een vinaigrette van het citroensap, de olijfolie en peper en zout naar smaak. Hussel de sla, de kruiden, de bloemen en de vinaigrette luchtig door elkaar in een mooie schaal. Geniet van je prachtige én heerlijke salade!
Salade met bloemen
Nog kleurrijker? Gebruik verschillende bloemen (let op, iedere bloem smaakt anders!), of voeg heel fijn gesneden radijs toe!
Koemelkvrij | lactosevrij | melkvrij | salade | vegan | zomer | zomers | Zwangerproof
Laat hier weten wat je er van vindt