Em's real barbecue - broodje merguez

Em’s real barbecue – broodje merguez

Merguez worden het lekkerste als je ze grilt op de barbecue. Met dit recept maak je, met een heerlijke saus een geweldig broodje merguez!

Merguez van de barbecue

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Sinds onze vakantie op de kippencamping is een barbecue voor ons niet compleet zonder een broodje merguez. Wat begon als stokbrood met wat wij “vieze saus” noemden (een mengsel van ketchup, fijne Franse mosterd en chilisaus, heerlijk vakantievoer dus!) en worstjes erop, is in de loop der jaren voorzien van passender brood dan baguette én van passender saus. Dat neemt niet weg dat het opeten nog steeds een zootje is, maar dit broodje merguez is het gedoe meer dan waard!

Broodje merguez

Broodje merguez

Bij dit Marokkaanse worstje, serveer ik het liefst een passende saus, op basis van yoghurt. Voor het broodje kun je uiteraard kiezen wat je het lekkerst vindt, maar ik houd het graag Mediterraan met Libanees flatbread. En for the record: het is merGuez. Niet merQuez. Dank u.

Zo maak je voor broodje merguez voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 4-6 merguez
  • 4 Libanese flatbreads
  • 200 ml dikke volle yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • een kneep citroensap
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • een hand gehakte verse groene kruiden naar smaak (ik gebruikte munt, platte peterselie, koriander en Oost-Indische kers)

Zo maak je het

Broodje merguez maken

Haal de worstjes tijdig uit de koelkast. Of je ze inprikt of niet laat ik aan jou: doe je het wel, dan heb je minder vette, maar nog steeds sappige worstjes, maar ook steekvlammen. Doe je het niet, dan heb je iets vettere, sappige worstjes en geen steekvlammen, maar moet je wel serieus oppassen voor gloeiend vet als je je worstjes opeet.

Klop van de yoghurt, kruiden, komijn, olijfolie en citroensap met versgemalen zout en peper naar smaak een saus.

Merguez grillen

Begin als de barbecue goed heet is met de flatbreads: leg ze heel even (denk: een paar seconden per kant) op het rooster, tot de grillstrepen hebben. Vouw ze in een theedoek en wacht tot de barbecue iets is afgekoeld voor de worstjes. Ondertussen kan je groentespiezen bereiden en/of een voorgerechtje eten.

Grill de merguez tot ze door en door gaar zijn op de barbecue. Dat duurt langer dan je zou denken, algauw een minuut of 10. Leg op ieder bord een flatbread en bestrijk met yoghurtsaus. Leg er de worst op, snijd in stukjes, vouw dicht en smikkel op. De groente van de spiezen er ook op is trouwens ook heerlijk!

Wil je meer pit in de yoghurtsaus: voeg dan een teen fijngesneden knoflook is.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt