Emma’s weekmenu – week 33

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Pffffffff. Ik houd écht van warmte. Echt heel veel. Maar zelfs ik vind dit een beetje te veel van het goeie. Ik zit dit te tikken op een poefje in de gang, met mijn voeten op de onderste traptrede, omdat de gang momenteel met 26 graden de koelste plek in huis is…. Emma’s weekmenu 33 is dan ook uiteraard aangepast aan deze hittegolf! Spaanse koude soepen, salades en meer frisse gerechten.

Emma’s weekmenu 33

Maandag: Als lunch lekkere restjes van het weekend: salade van gegrilde watermeloen en halloumi (we bleken geen feta meer te hebben) en meloengazpacho!

Gazpacho met meloen

Vorige week kreeg ik door GoodCook Salad Days, het nieuwe boek van Ajda Mehmet toegestuurd. Alsof ze het wist, want salades zijn natuurlijk perfect voor dit warme weer. Ik maak de gegrilde courgette met orzo en sumacdressing.

Dinsdag: De lekkerste koude maaltijdsoep die er is: salmorejo. In de zomer staat deze heerlijk koele Andalusische soep minimaal 1x per week op tafel. Doorgaans maak ik echter een dubbele of drievoudige hoeveelheid, zodat we ook nog lunch overhouden voor andere dagen.

Salmorejo

Woensdag: pastasalade met tonijn, kappertjes, olijven, tomaten en sperzieboontjes.

Donderdag: Een restje kraamkost, ingevroren in april en heerlijk voor dit warme weer. Caponata op kamertemperatuur uit de vriezer dus, met gebakken halloumi.

Vrijdag: Een recept dat een nieuwe foto krijgt, courgetti met paprikasaus.

Zaterdag: Maar liefst twee recepten die opnieuw op de foto mogen, namelijk ovenkip met spek en ratatouille. Ook maken? Kijk dan even door de foto’s heen…

Zondag: Lekker uit eten als het goed is! Het was namelijk zo leuk afgelopen woensdag, dat we gewoon lekker nog een keer gaan.

Em's weekmenu

Zelf een weekmenu samenstellen

Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn gratis handige weekmenuplanner!

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt