Emma’s weekmenu – week 31

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Sinds we een abonnement op de groentetas van Kievit hebben, zie ik altijd een beetje op tegen hartje zomer. Niet omdat ik niet van zomer houd, juist wel, maar omdat Kievit in de zomer 3 weken met reces gaat. En dat betekent dat ik ons weekmenu ineens helemaal zelf moet bedenken, in plaats van met het houvast van mijn groentetas. Voor week 31 is Emma’s weekmenu dit jaar alvast weer gelukt.

Emma’s weekmenu 31

Deze week eten we, net als vorige week, een paar gerechten die een nieuwe foto verdienen. Verder eten we wat experimenten én gerechten van andere foodblogs. Van alles wat dus!

Maandag: ovenpasta met courgette. Natuurlijk heb ik zelf genoeg recepten voor pasta uit de oven, maar midden in het courgetteseizoen vind ik deze versie van Smitten Kitchen er wel heel smakelijk uitzien.

Dinsdag: een klassieker hier in huis, namelijk Thaise curry met broccoli en garnalen.

Broccolicurry met garnalen

Woensdag: ik ben al jaren abonnee van het Franse kooktijdschrift Gourmand. Als je Franse recepten kunt lezen, is dit tijdschrift echt een aanrader! Een jaar bezorging in Nederland kost echt een schijntje. Regelmatig belanden er hier gerechten uit dit tijdschrift op tafel.

Op laatste het nummer stonden gevulde paprika’s met sardientjes op de cover. Zowel peuter H als ik waren op slag verliefd op het plaatje, en dus duiken we woensdag samen de keuken in om ze te maken.

Emma's weekmenu 31

Donderdag: tempehrotsjes uit Indorock, terong belado (pittige gesmoorde aubergine) uit Bartje Boemboe, plus gebakken rijst met wat er verder in de groentela zwerft.

Vrijdag: alweer de tomatentaart uit Provence (zó goddelijk!), met daarnaast deze salade met maïs en blauwe bessen. Ook salade met blauwe bessen maken? Probeer dan eens deze variant!

Salade met broccoli en bulgur

Zaterdag: vistaco’s! Die vonden we vorige week zo lekker, dat we ze snel weer willen eten.

Zondag: maïsrisotto uit Home Made Zomer, met zal in vijgenblad uit dit fijne boek.

Zelf een weekmenu samenstellen

Wil je zelf je eigen weekmenu samenstellen? Download dan mijn gratis handige weekmenuplanner!

P.S. De linkjes naar bol.com zijn gesponsord. Kost jou niks extra, levert mij wel wat commissie op. Win-win!

Black Friday 2022Black Friday 2022

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt